Θα βρεθεί κάποιος να απαντήσει στις απειλές του Τούρκου ΥΠΑΜ;…Ή θα περιμένουμε πρώτα να κάνουμε «Τρομακτικές τις Ε.Δ»;

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ απο τα Κατεχόμενο νομίζει πως η Ελλάδα είναι βιλαέτι του και μας απειλεί στα ίσα και μάλιστα να μαζέψουμε τα μυαλά μας …Θα βρεθεί κάποιος από την Αμυντική διπλωματία του ΥΠΕΞ ή την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, να του απαντήσει κατάλληλα  ή θα περιμένουμε πρώτα να κάνουμε τρομακτικές Ένοπλες Δυνάμεις ;

Τι  μας δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ ανήμερα της θυσίας  των δυο Ηρώων της Κύπρου του Ισαάκ και του Σολωμού

Η προοπτική της Τουρκίας παραμένει η ίδια στο Κυπριακό, όπως ήταν πριν από 45 χρόνια, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Hulusi Akar έφτασε στα Κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα και να διεξαγάγει μια σειρά συνομιλιών με αξιωματούχους της ‘ΤΔΒΚ» συνοδευόμενοι από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας και αρχηγούς του στρατού, του ναυτικού και των αεροπορικών δυνάμεων.

Ο Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί αδικία στο νησί και είπε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση, στάση και κατανόηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μεταξύ 1974-2019.

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονιάς στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Είμαστε ειλικρινείς και στέκουμε πίσω από τα λόγια μας «, δήλωσε ο Akar.

«Όταν λέμε« ειρήνη »αντιλαμβάνονται τη δήλωσή μας ως αδυναμία. Όταν λέμε «θα πάρουμε ό, τι είναι το δικαίωμά μας όταν είναι απαραίτητο» το αντιλαμβάνονται ως απειλή », δήλωσε ο Akar προσθέτοντας ότι οι γείτονες της Τουρκίας πρέπει να συγκεντρώσουν το μυαλό τους και να εξετάσουν αντικειμενικά την κατάσταση.

Ο κ. Ακάρ είπε επίσης ότι αναμένουν από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση να ενεργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Αναμένουμε από την νεοσύστατη κυβέρνηση της Ελλάδας να προσεγγίσει τα γεγονότα πιο αντικειμενικά, να πάρει διδάγματα από το παρελθόν», δήλωσε ο Ακάρ.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε εκπληρώσει τις ευθύνες μας στο πλαίσιο των συμφωνιών εγγύησης και συμμαχίας και είμαστε αποφασισμένοι να το πράξουμε.

Για να συνεχιστεί αυτό, η ύπαρξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί είναι απαραίτητη και όλοι θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό «, δήλωσε ο Akar