Θέμα νησιών του Αιγαίου έθεσε ξαφνικά ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ!! (video)

Θέμα νησιών του Αιγαίου και των συμφωνιών που καθορίζουν το καθεστώς τους έθεσε ξαφνικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ

Θέμα νησιών του Αιγαίου και των συμφωνιών που καθορίζουν το καθεστώς τους έθεσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του στις μονάδες της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε πως η Τουρκία κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και η ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων επιθεώρησαν τις δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία.

Ο κ. Ακάρ στην περιοχή εγκαινίασε το Κέντρο Κοινών Επιχειρήσεων με σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και με στόχο τους τρομοκράτες στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι καταστράφηκαν τις πρωινές ώρες τα καταφύγια και εξουδετερώθηκαν οι τρομοκράτες στα βόρεια του Ιράκ με την επιχείρηση “Pençe”.

O  Ακάρ προσέλκυσε την προσοχή όλων στα σημαντικά καθήκοντα των Τούρκων στρατιωτών για να προστατέψουν την ενότητα και για να είναι αθάνατη η χώρα.
Ο Ακάρ ανέφερε πως «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως σχετικά με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας στις θάλασσες μας, δεν θα υποχωρήσουμε.

Είναι νομική υποχρέωση όλων να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών και των υπόλοιπων θεμάτων τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες. Δεν είναι ορθή μέθοδος να αγνοηθούν η να φθαρούν τα ζητήματα τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες.
Οι σχέσεις καλής γειτονίας καθορίζονται με τις νομικές συμφωνίες και τον αμοιβαίο σεβασμό. Δεν θα επιτρέψουμε στα νότια σύνορα μας δηλαδή στη βόρεια Συρία να δημιουργηθεί μια ζώνη τρομοκρατίας.
Στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα επιτρέψουμε να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την Τουρκία αλλά ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα