Θετικά τα σχόλια των Επιτελών του ΓΕΣ για το…4×4 HOPLITE (ΟΠΛΙΤΗΣ) της EODH(video)

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια συγκεντρώνει το Ελληνικής σχεδίασης Τακτικό Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο 4×4 HOPLITE (ΟΠΛΙΤΗΣ) της EODH που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην πιο εξελιγμένη και εντυπωσίασε με τα χαρακτηριστικά του.

Πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΕΠΧΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΘΩΜΑ» (Άσσηρος), παρουσίαση-επίδειξη σε επιτελείς και προσωπικό του ΓΕΣ, της 1ης Στρατιάς, του Γ’ ΣΣ και της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ, από τους εκπροσώπους της εταιρείας EODH, κ. Γραμματικό Αθανάσιο, κ. Μίτση Ανδρέα και κ. Μίτση Ιωάννη, με θέμα τις ειδικοποιημένες εκδόσεις του οχήματος «Οπλίτης» (4 x 4).

Το όχημα χαρακτηρίζεται από την ευκολία προσαρμογής της σχεδίασης σε κάθε είδους αποστολή, μέσω της ταχείας εναλλαγής της καμπίνας του, και τη δυνατότητα συντήρησης και επισκευής σε συνθήκες πεδίου.

Δηλαδή μιλάμε για ένα όχημα ικανό να δημιουργήσει μια οικογένεια οχημάτων, που συνολικά θα καλύψουν πολλές και διαφορετικές ανάγκες όπως όχημα διοίκησης, Κέντρο Διεύθυνσης Πυρός μονάδων Πυροβολικού, φορέας διαφόρων οπλικών συστημάτων, παρατήρησης πυροβολικού, ηλεκτρονικού πολέμου, μεταφοράς τραυματιών, περιπολίας και αστυνόμευσης, επιτήρησης συνόρων, πυρόσβεσης.

Στην επίδειξη που ακολούθησε, επιδείχθηκε η δυνατότητα επιβίβασης ομάδος Πεζικού 8 ατόμων με πλήρη εξοπλισμό και η ασφαλής και άνετη μεταφορά της με υψηλές ταχύτητες σε αρματικό έδαφος εκτός οδών.

η Ελληνική εταιρεία EODH SA με έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής που ειδικεύεται στα Ολοκληρωμένα Συστήματα προστασίας Οχημάτων Μάχης