Θρήνος & Μαύρο Σάββατο για τις ΤΕΔ…11 οι νεκροί ,9 οι τραυματίες & Κατάρριψη του Ε/Π!

Έντεκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σήμερα στο πλαίσιο τη επέμβασης της Άγκυρας στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, στον τρίτο απολογισμό που εξέδωσε το Σάββατο.

Δύο από τα θύματα είναι οι Χειριστές που  έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας. Πρόκειται για την πρώτη απώλεια τουρκικού αεροσκάφους στην Αφρίν μετά από τρεις εβδομάδες συγκρούσεων.

Συνολικά η Τουρκία έχει χάσει πάνω  30 άνδρες στις μάχες στην Αφρίν, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

A Turkish soldier waves a flag on Mount Barsaya, northeast of Afrin, Syria January 28 ,2018. REUTERS/ Khalil Ashawi

Οι κούρδοι αντάρτες ανέλαβαν άμεσα την ευθύνη για την κατάρριψη του επιθετικού ελικοπτέρου ATAK, ισχυρισμό που φάνηκε να επιβεβαιώνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποσχέθηκε πως οι υπαίτιοι «θα πληρώσουν» για τις πράξεις τους.

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι έως τώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να μαρτυρούν «εξωτερική παρέμβαση», δηλαδή κατάρριψη του ελικοπτέρου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως πρόκειται για δυστύχημα. Τα αίτια της συντριβής ερευνώνται από τις ένοπλες δυνάμεις.

Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός προσπαθεί να δικαιολογήσει την Κατάρριψη του «Άτρωτου Τούρκικου Ελικοπτέρου» που έλεγαν από Κατασκευής οι Τούρκοι πολιτικοί και Στρατιωτικοί για το Καμάρι του   Εθνικού Ελικοπτέρου της Τουρκίας!

Σημερινό video απο την Καταστροφή Τούρκικου Οχήματος APC

Εδώ το video απο την Κατάρριψη του ΕλικοπτέρουΠερισσότερα Άρθρα