Τι άλλο πρέπει να πει ο Τσαβούσογλου για το Κυπριακό;

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με το κυπριακό είπε ότι η Τουρκία και οι Τούρκοι της «ΤΔΒΚ» τα Κατεχόμενα , έχουν κόκκινες γραμμές.

Ο ΥΠΕΞ στην Άνκαρα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Srdjan Darmanovic όπου παρέθεσαν κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Τσαβούσογλου σχετικά με το κυπριακό σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή προς όλες τις επιλογές.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι πρέπει να είναι σαφές το έγγραφο πλαισίου των διαπραγματεύσεων με στόχο να υπάρξουν αποτελέσματα.

Είπε ότι για τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας και των Τούρκων της «ΤΔΒΚ»  ούτε κάν Τουρκύπριους το πιο σημαντικό στοιχείο αυτών των κόκκινων γραμμών είναι η πολιτική ισότητα, η ενεργή συμμετοχή επίσης η εκ περιτροπής προεδρία.

Συνέχισε ότι όλα αυτά πρέπει να καθοριστούν από την αρχή και πρέπει να είναι εκτός συζήτησης.

Τέλος ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία υποστηρίζει πάντα την επίλυση και οι διαπραγματεύσεις στο μέλλον πρέπει να αποσκοπούν αποτελέσματα  επίσης πρέπει να είναι με σαφές πλαίσιο διότι η Τουρκία και η ΤΔΒΚ δεν μπορούν να αποδεχθούν καμιά άλλη αποτυχία.

Σχόλιο:Η Τουρκία το πάει ντουγρού σε πρώτη φάση σε προσάρτηση των Κατεχομένων και έπεται συνέχεια στο νησί …Όποιος το κατάλαβε και έχει θέση ευθύνης ας κάνει αυτό που πρέπει ,όσο υπάρχει ακόμη καιρός