Τι ανέφερε ο Α/ΓΕΝ για τα εξοπλιστικά του ΠΝ …Το Εθνικό Πλοίο, τις ΤΠΚ και την μετακίνηση του μισού Στόλου στη Κρήτη

  Ενημέρωση από Α/ΓΕΝ στις 3 Δεκ 2019:
• Άμεσα υγροποιήσιμα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία υπάρχει χρηματοδότηση: Τ/Λ και αντίμετρα Υ/Β, ανθυποβρυχιακά Ε/Π ΜΗ-60R, FOS Ε/Π S-70 AEGEAN HAWK

Η παραλαβή των ΤΠΚ SUPER VITA No6 και Νο7 από το Πολεμικό Ναυτικό όπως έχουμε ήδη ενημερώσει στο Veteranos αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2020 με την παράδοση και εγκατάσταση των συστημάτων Κ/Β MM40 EXOCET…Όπως αναφέρει  Α/ΓΕΝ χαρακτηριστικά :

• Επίκειται η παράδοση της ΤΠΚ Νο6, αρχές 2020 η έναρξη Δοκιμών Εν Πλω της ΤΠΚ Νο7

Στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού θέλουν να τελειώνει αυτή η κατάσταση η οποία κρατά εδώ και πολλά χρόνια καθώς αυτά τα πλοία θεωρούνται οι σύγχρονες «μικρές φρεγάτες» του Ελληνικού πολεμικού στόλου με κορυφαίο οπλισμό όπως οι πύραυλοι επιφανείας, κατά ναυτικού στόχου Exocet Block 3!

Βούληση για μετακίνηση έως και του μισού Στόλου στον Ναύσταθμο Κρήτης. Στην παρούσα φάση δεν υφίστανται οι υποδομές ούτε τα κονδύλια. (sic) !!!
• «Πρέπει να κινηθούμε νοτιότερα. Ό,τι ισχύει για τις βραχονησίδες, ισχύει και για την υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε παραβίασή της».

Αδύνατη  η ναυπήγηση Εθνικού Πλοίου, δεν υπάρχουν ναυπηγεία για να επιτελέσουν αυτό το έργο, το κόστος ναυπήγησης, συντήρησης και ολοκλήρωσης συστημάτων από το εξωτερικό είναι υπέρογκο.

Καθυστέρηση στην παράδοση των 4 ΣΑΠ Mk-V λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών στις ΗΠΑ.Προτεραιότητα στο πρόγραμμα ΕΜΖ των Φ/Γ ΜΕΚΟ-200ΗΝ, το οποίο είναι η πραγματική «ενδιάμεση λύση».

Υπό απόκτηση οργανικά συστήματα ΜΕΑ και αντι-ΜΕΑ για ναυτικές Μονάδες και Παρατηρητήρια. και Παράδοση των εκσυγχρονισμένων ΑΦΝΣ P-3B ORION ανά ζεύγη το 2022 και 2023.


Διάφορα Άρθρα