Τι δεν είδαμε ακόμη απο την «DEFENDER – Europe 21»…Αλλά ο Πούτιν έδειξε ότι δεν αστειεύεται (video)

Αν κάποιοι πιστεύουν οτι η «DEFENDER – Europe 21» περιλαμβάνει μόνο το «πανηγυράκι » που στήθηκε στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ,μάλλον δεν έχουν καταλάβει οτι Αμερικανοί και οι Σύμμαχοί τους, ετοιμάζονται για μια γενική πρόβα Πολέμου απέναντι στη Ρωσία

Επιμέρους Ασκήσεις της «DEFENDER – Europe 21»

Το «DEFENDER-Europe 21» θα περιλαμβάνει αρκετές συνδεδεμένες μ’ αυτήν επιμέρους ασκήσεις, όπως:

«Swift Response» (αρχές έως μέσα Μαΐου). Θα περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις στην Εσθονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 7.000 στρατιωτών από 11 χώρες.

«Immediate Response» (μέσα Μαΐου έως αρχές Ιουνίου). Θα περιλαμβάνει περισσότερους από 5.000 στρατιώτες, από 8 χώρες, θα εξαπλωθούν σε 31 περιοχές επιχειρήσεων, σε 12 διαφορετικές χώρες, για να πραγματοποιήσουν στο έδαφος πολεμικές επιχειρήσεις.  Παράλληλα θα δοκιμαστεί και η υλοποίηση στην πράξη των υπαρχόντων σχεδίων υπερπόντιου ανεφοδιασμού.

«Sabre Guardian» (μέσα Μαΐου έως αρχές Ιουνίου). Θα περιλαμβάνει περισσότερους από 13.000 στρατιώτες, από 19 χώρες. Θα πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις μάχης, αλλά και άμυνας από εναέριες και πυραυλικές επιθέσεις καθώς και εκκένωση απωλειών υγείας μεγάλης κλίμακας.

«Command Post Exercise» (Ιούνιος). Θα περιλαμβάνει περισσότερους από 2.000 στρατιώτες. Αντικείμενο αυτής της άσκησης θα είναι η εξοικείωση των επιτελείων και των στρατιωτών, στη βελτίωση της δυνατότητας διοίκησης πολυεθνικών χερσαίων δυνάμεων, σε ένα κοινό και συνδυασμένο επιχειρησιακό περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων σε 104 χώρες, σε δύο ηπείρους.

Επιπλέον Επιθετικές Δραστηριότητες

Το «DEFENDER-Europe 21», θα συμπεριλάβει επίσης δύο βασικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες:

«African Lion» (μέσα Μαΐου έως μέσα Ιουνίου). Αυτή θα είναι η πρώτη ετήσια εκπαιδευτική εκδήλωση της Αμερικανικής Αφρικανικής Διοίκησης, στην οποία σχεδόν 5.000 στρατιώτες, από περίπου 24 χώρες, θα εκπαιδεύσουν παροχή ιατρικής βοήθεια στη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων, θα εκτελέσουν ασκήσεις πραγματικής μάχης και θα διεξάγουν αεροπορικές και θαλάσσιες στρατιωτικές ασκήσεις. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο Μαρόκο

Το αλβανικό λιμάνι του Δυρραχίου υποδέχτηκε μεγάλες ποσότητες εμπορευματοκιβωτίων και φορτηγών, προερχόμενων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση Defender Europe 21.

Περίπου 700 κοντέινερ  εξοπλισμού από την 53η Ταξιαρχίας Πεζικού της Εθνοφρουράς της Φλόριντα, αποβιβάστηκαν από το USNS Bob Hope στο Δυρράχιο.

Θα χρησιμοποιηθούν για δύο εβδομάδες ασκήσεων με συμμετοχή έως και 6.000 στρατευμάτων των ΗΠΑ σε έξι αλβανικές στρατιωτικές βάσεις.

Russian RS-24 Yarsk (NATO report name: SS29) ballistic missiles complex are driven during the general rehearsals of the Victory Day Parade at Red Square, on May 7, 2021 in Moscow

Σχόλιο: Βέβαια ο Πούτιν με την μεγαλειώδη Στρατιωτική Παρέλαση  έστειλε μήνυμα Ισχύος και φαίνεται οτι είναι άριστα προετοιμασμένος να αποκρούσει μια τέτοια Επίθεση ,που όπως φαίνεται αν συμβεί θα την πληρώσουν οι μικροί παίχτες !

Το Σίγουρο είναι τρόμαξε τους Βρετανούς και όχι μόνο !!