Τι έδειξε η Τακτική βολή των Α/Α Μοιρών «ΧΩΚ» στο NAMFI…»Εμείς θα φυλάμε πάντα εδώ»

Μετά απο πολλά χρόνια απραξίας και αγρανάπαυσης με αφορμή την δήθεν «Οικονομική Κρίση» που έπληξε  μόνο τον Προϋπολογισμό στο  Στράτευμα, άρχισε να φαίνεται οτι τα Επιτελεία αντέδρασαν στην «απαξίωση» των Αντιαεροπορικών Όπλων  ,αφού σε καμιά περίπτωση μια Μονάδα δεν είναι ενεργή αν δεν εκτελεί Βολές !

Οι δύο Αντιαεροπορικές Μοίρες της Ελλάδος των Κ/Β  ΧΩΚ  που να σημειωθεί είναι από τις μόνες που παίρνουν Πολεμική Αποστολή  και εν καιρώ ειρήνης  ,αφού εκτελούν 20λεπτη και 3ώρη ετοιμότητα !

Για χρόνια οι Αξιωματικοί που εκπαιδεύονταν σε ρόλο Τακτικού Αξιωματικού και το προσωπικό των Μοιρών  που καθημερινά εκτελούν όλα τα προβλεπόμενα στους Χώρους Εκτοξεύσεως  αναχωρούσαν απο την Μονάδα χωρίς να εκτελέσουν Βολή ..άκαπνοι όπως λέμε στην γλώσσα μας

Ευτυχώς όμως που η «απαξίωση των Α/Α και όχι μόνο όπλων λόγω οικονομίας» δεν πέρασε στα Στελέχη και στους Αξιωματικούς των Μοιρών που στην Α/Α Βολής της 181ΜΚ/ΧΩΚ   στο ΠΒΚ  , απέδειξαν οτι δεν έχουν πέσει σε αγρανάπαυση ,αλλά είναι πάντα εκεί και περιμένουν να LOCK άρουν τα Τούρκικα !

Η Νατοϊκή της Ομάδα Αξιολογήσεως στο NAMFI βαθμολόγησαν τη Τακτική Βολή με Άριστα σε όλες της Φάσεις της  Ρεαλιστικής Τακτική ανάπτυξης της Ασκήσεως και της Βολής της Μονάδας στο ΠΒΚ

Αν και πριν την Κρίση οι Βολές των Μονάδων ήταν κατά Πυροβολαρχία  έστω και τώρα η Βολή των Μοιρών είναι θετικότατη  και δείξαμε σε όλους οτι οι Αντιαεροπορόροι μας αγρυπνούν !!

Η Επόμενη κίνηση των Επιτελείων και ειδικά του ΓΕΑ πρέπει να είναι η Τακτική Βολή των S-300 που μπορούν να κλειδώσουν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με ότι αυτό συνεπάγεται !

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε οτι θα πολεμήσουμε με ότι έχουμε και ξέρουμε να το κάνουμε Καλά!!

Οφείλουμε να δώσουμε και τα εύσημα στη 1η Στρατιά που η Μονάδα της οργάνωσε σχεδίασε και  εκτέλεσε άψογα την Αποστολή της ….

Η 181 ΜΚ/Β ΧΩΚ  είναι το μακρύ χέρι και η Α/Α Ομπρέλα μαζί με τις άλλες Α/Α Μονάδες της 1ης Στρατιάς   που θα καλύψουν  απο αέρος το σύνολο των Μονάδων  που θα πολεμήσουν στη πρώτη Μάχη!


Διάφορα Άρθρα