Τι είπε ο Υπαξιωματικός που «έσπασε στην Ανάκριση»;

Τι είπε ο υπαξιωματικός που «έσπασε» στην Ανάκριση για την Κλοπή του οπλισμού και των Πυρομαχικών  στο νησί της Λέρου !!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπαξιωματικός που «έσπασε» περιέγραψε πως ανέλαβε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018. Ενα μήνα περίπου μετά, τον Οκτώβριο, ο προκάτοχός του διαχειριστής της αποθήκης, τού ζήτησε τα κλειδιά για τον θάλαμο όπου φυλάσσονταν τα πυρομαχικά για τους βατραχανθρώπους των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών γιατί ήθελε να μπει στο χώρο με δύο βατραχανθρώπους προκειμένου να αφήσουν δικά τους υλικά.

Συμφώνησε γιατί – όπως εξήγησε – λειτούργησε βάσει εμπιστοσύνης στον συνάδελφό του. Κατά την ομολογία του μάλιστα, οι τρεις άνδρες (ο πρόκάτοχός του και οι δύο ΟΥΚάδες) έμπαιναν στην αποθήκη με μαύρες σακούλες και έβγαιναν κρατώντας τις ίδιες μαύρες σακούλες.

Ο ίδιος ο υπαξιωματικός που κατηγορείται ότι ζήτησε τα κλειδιά της αποθήκης, μεταφέρθηκε στη Λέρο, από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Βόρεια Ελλάδα όπου υπηρετεί. Ωστόσο, αρνείται κατά την ανάκριση την εμπλοκή του στην υπόθεση της κλοπής των πυρομαχικών.
«Καταστράφηκα, αγαπάω την Ελλάδα»

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην προανακριτική διαδικασία, μετά την ομολογία του, ο υπαξιωματικός που παραδέχθηκε τη βαριά αμέλειά του να δώσει τα κλειδιά αποθήκης πυρομαχικών σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα μονολογούσε: «Καταστράφηκα, θα καταστραφώ, εγώ αγαπάω την Ελλάδα».