Τι κρύβεται πίσω από την πρόταση αλλαγή της…»Ονομασίας των Σκοπίων;»

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεβ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον οποίο εξέτασαν θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής πορείας των δύο χωρών..

Επίσης συζήτησαν την απλοποίηση της διαδικασίας ελέγχου στα σύνορα για τους πολίτες και τα εμπορεύματα και τη συνεργασία κατασκευαστικών εταιριών για κοινή έξοδο σε τρίτες αγορές.

Κατά την συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε από κοινού ότι η συνεργασία των δύο χωρών αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Ο  Πρωθυπουργός των Σκοπίων  Ζαεβ για το ζήτημα της Ονομασίας της Χώρας του!

21.11.2017. Zoran Zaev premijer (Republike Makedonije ) prilikom posete Republici Srbiji i razgovora sa Aleksandrom Vuccichem predsednikom Srbije;zaev;zoran;premijer

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων , σε συνέντευξη του στην εφημερίδα POLITIKA του Βελιγραδίου, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας και τις σχέσεις με την Ελλάδα.

«Με την Δημοκρατία της Ελλάδος αρχίσαμε να οικοδομούμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού και αυτό χαίρει υποστήριξης τόσο στις χώρες μας όσο και σε διεθνές επίπεδο. […]

Διακρίνω  στην Ελληνική Ηγεσία αυτό το αίσθημα υπευθυνότητας και ήρθε ο καιρός να κλείσει αυτή η μακροχρόνια διένεξη που αποτελεί τροχοπέδη στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ για την πρόοδο της περιοχής μας γενικότερα.

Έτσι, θέλω να πιστεύω ότι ο καθένας θα αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για να λυθεί αυτό το ζήτημα», επισημαίνει στη συνέντευξή του ο Ζοραν Ζάεβ…Τι να εννοεί ο Σκοπιανός και ποια είναι η ευθύνη που θα πάρει η Ελλάδα ;

Συμπληρώνει δε ότι «στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αναμένεται η νέα πρόταση του διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς».

Σχόλιο :Ήρθε επιτέλους ο καιρός να χαρούμε  με μια  νίκη  στην Εξωτερική μας Πολιτική ή θα υποστούμε μια ακόμη ήττα που θα τη βαφτίσουμε ένας Θεός ξέρει πως !!

Македонија има у Србији искреног пријатеља

Заједничка седница две владе договорена за крај фебруара или почетак марта идуће године, поручила је премијерка Ана Брнабић после разговора са македонским колегом