Τι μεταδίδουν τα Τουρκικά ΜΜΕ για τις… «Ελληνικές Ριπές» που Υψώθηκαν σήμερα στους Ουρανούς (φωτό)

Το Rafale F3R είναι μια αεροπορική πλατφόρμα που ενσωματώνει αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα επιτρέψουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του Ελληνικού FIR και έως την Ανατολική Μεσόγειο.

Τι μεταδίδουν όμως τα Τουρκικά ΜΜΕ για την Παραλαβή του 1ου Μαχητικού 4ης Γενιάς

<Η Ελλάδα παρέλαβε την Τετάρτη το πρώτο από τα 18 γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, μέρος μιας συμφωνίας που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια αυξημένων εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο γράφει το Anadolu.

Μετά από μια τελετή στο κέντρο δοκιμών πτήσεων της Dassault Aviation στα Ίστρες της Γαλλίας, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Η επιλογή αγοράς των γαλλικών μαχητικών Rafale υπογραμμίζει τον στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και την αδιαίρετη υποστήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα, πριν από προκλήσεις και απειλές.»

DA00044920_

Πριν από έξι μήνες, η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,03 δισεκατομμύρια δολάρια) με τη Γαλλία για την αγορά 18 μαχητικών Rafale που κατασκευάστηκαν από το Dassault.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να αγοράσει έξι νέα και 12 μεταχειρισμένα αεριωθούμενα Rafale από τη Γαλλία και θα δαπανήσει 400 εκατομμύρια ευρώ για σχετικό εξοπλισμό.

6_

Ο αμυντικός προϋπολογισμός του προβλέπεται να φθάσει περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, περισσότερο από το διπλάσιο των δαπανών του προηγούμενου έτους.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η Ελλάδα  δαπάνησε το 2,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της (ΑΕΠ) για την άμυνα το 2019.γράφουν τα Τουρκικά ΜΜΕ