Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο «Προ των Κρίσεων» στο Αιγαίο; …Πως αντέδρασαν τα Επιτελεία & η «Δέλτα; «!

YpttdZtΠολλά γεγονότα συνέβησαν το «Σαββατοκύριακο των προ  Κρίσεων στο Αιγαίο» ,που  ίσως να σχετίζονται ,ίσως και όχι με το «Έκτακτο; ΚΥΣΕΑ»  της Δευτέρας και την Αποστράτευση των τριών Αρχηγών και των  10 Αντιστράτηγων !

veteranos.grΗ συγκέντρωση  όμως των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων στο «Κόλπο του Ξηρού»  στο Βόρειο Αιγαίο ,αλλά και στο Νότιο Ανατολικό Αιγαίο, χτυπάει  κόκκινο στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ που βλέπει ότι ετοιμάζεται κάτι «άλλο»και αποφασίζεται να αντιδράσει δυναμικά !

Να σημειωθεί οτι επεισόδιο με το ταχύπλοο στο σύμπλεγμα των Οινουσών, δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει στην περιοχή και οι Τούρκοι ελέγχουν τις αντιδράσεις των Ελληνικών Δυνάμεων !88

Το πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζει  αριθμό Φρεγατών που απέπλευσαν από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας  και όχι μόνο ,με Ομάδες Ειδικών Δυνάμεων επι των Πολεμικών Σκαφών …Ενώ ήδη έχουν αποπλεύσει  και αριθμός Υπερσύγχρονων Υποβρυχίων με συγκεκριμένη αποστολή!

Διατάζεται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού  Ετοιμότητα στον Έβρο ,ενώ  σε Επιφυλακή είναι το συγκρότημα της νήσου Σαμοθράκης  και εδώ πρέπει να επισημάνουμε την «Στρατηγική» του Επιτίμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού Τσέλιου που προέβλεψε μια κίνηση παράκαμψης των Ελληνικών Δυνάμεων στον Έβρο και ενίσχυσε την Άμυνα της νήσου !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Ταυτόχρονη Στρατιωτική Αντίδραση των Πανίσχυρων Σχηματισμών σε Βόρειο και Νότιο Έβρο με διαταγή του ΓΕΣ και της 1ΗΣ Στρατιάς  δεν αφήνουν περιθώρια στους απέναντι για τον τρόπο αντίδρασης των Ελληνικών Δυνάμεων !

Στο Α/ΤΑ οι Επιτελείς  και ο Αρχηγός,  έχουν τον Μόνιτορ στο προσκεφάλι τους …Ενώ ο Α/ΓΕΑ ζητά ενημέρωση αν πρέπει να αναβάλλει το ταξείδι του  στα «ΗΑΕ» !!!GP

Στη Δύναμη Δέλτα υπάρχει ετοιμότητα για άμεση αποστολή παντού όπου  και αν χρειαστεί ...Εδώ πρέπει να επισημάνουμε στο ΓΕΕΘΑ μιας η «Δ» είναι το μακρύ χέρι του Α/ΓΕΕΘΑ ,οτι οι Ασκήσεις της Δυνάμεως, πέραν των κάποιων  Συνεκπαιδεύσεων  ...ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ!P1010016

Αξημέρωτα  της Δευτέρας ο ΓΕΠΣ Αντιστράτηγος Γιάννης Ηλιόπουλος και η Ομάδα Επιθεωρήσεώς, είναι στο Βόλο και επιθεωρεί την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών  που αν και ήταν «προγραμματισμένη η επιθεώρηση » εκτιμούμε ότι ο στόχος ήταν η  ενημέρωση  του ΓΕΣ  του χρόνου της Άμεσης αναχώρησης  για όπου και αν χρειαστεί !e2wPPnE

Για τα Α/Α  και τα Αντιαβακικα όπλα που το ΓΕΣ έχει διατάξει να είναι σε ετοιμότητα και στους χώρους διασποράς … Σε νησιά στόχους δεν χρειάζεται    να το  αναφέρουμε!

Οι Εντυπωσιακή  και άμεση Αντίδραση των Ελληνικών Δυνάμεων σε Δια κλαδικό επίπεδο κάνει τους Τούρκους να αναδιπλωθούν …Να σημειωθεί ότι αν και η συγκέντρωση  των Τουρκικών-Ναυτικών Δυνάμεων  στο Κόλπο του Ξηρού δεν συνοδεύεται απο Τεχνικές Ασκήσεις ,αλλά μόνο από εκτέλεση Πυρών !

Από το ξημέρωμα της Δευτέρας  διαρρέει η φήμη για «Έκτακτο; ΚΥΣΕΑ» όπου και είχαμε την αποστράτευση των τριών Αρχηγών  και των δέκα Αντιστρατήγων..Δεν γνωρίζουμε αν συνέβη κάτι άλλο, ενώ η «διαρροή» περί ανανέωσης  δεν μας καλύπτει !

Ούτε αλλάζεις μια Ομάδα που έδειξε ότι τα πήγε άριστα και αντέδρασε σύμφωνα με τα σχέδια και τις εντολές …Σε εμάς πάντως να βρεθεί η Χώρα χωρίς ηγεσία την ώρα που έχουμε σε εξέλιξη μέτρα ,δεν μας κάθεται καλά!

Ευελπιστούμε όμως οι Επιλογές του ΚΥΣΕΑ  και του ΥΕΘΑ  να μας βγουν σε καλό  …Ρίσκαραν κάποιοι που έχουν και  την ευθύνη ίσως παραπάνω από ότι θα ήταν συνετό!!! …Πάντα  βέβαια κατά την γνώμη μας !