Τι συνέβη στο Αιγαίο και γιατί τρόμαξαν οι Τούρκοι Χειριστές των F-4 από το ‘LOCK’ ;

imafeΤο Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας σε μια ανακοίνωση για την υπερπτήση των μαχητικών τους από Ελληνικά νησιά προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα !

Το Γενικό Επιτελείο μη μπορώντας να δικαιολογήσει πως τα μαχητικά τους προχώρησαν σε Υπερπτήση της νήσου Ανθρωποφάγοι, όταν καταδιωκόμενα από τα Ελληνικά Μιράζ 2000-5  δεν συνέχισαν την πορεία τους κατά μήκος εντός του FIR ,αλλά τρομοκρατημένοι απο το ‘LOCK’ των Ελληνικών Μαχητικών βγαίνοντας από το FIR πέταξαν πάνω από το νησί στα 2600 πόδια !

Καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσεως των εντός του FIR Αθηνών τα Ελληνικά Μιράζ είχαν πάρει την ουρά των F-4 ενώ το άλλο ζεύγος των F-16 προσπαθούσε να αποσπαστεί από το κυνηγητό των Ελληνικών Μαχητικών !

 Οι νεαροί Τούρκοι χειριστές των F-4 ανέφεραν στη βάση τους ότι αναγκάστηκαν να διακόψουν την πτήση τους γιατί κλειδώθηκαν απο τις Α/Α συστοιχίες Patriot όταν χτύπησε (alert στο πιλοτήριο)κατάλογος

Δεν είναι δυνατόν οι ελληνικές συστοιχίες των Patriot από την απόσταση που είναι να εγκλωβίσουν τους στόχους έστω και για ελάχιστα λεπτά ,αν και τo Ραντάρ AN/MPQ-65 Radar Set Ραντάρ έρευνας ,εγκλωβισμού στόχων και καθοδήγησης βλήματος η μέγιστη Εμβέλεια  του  ειναι τα 170χλμ…μπορούνε να ‘δούνε τον στόχο ‘,αλλά δεν είναι δυνατόν το radar εγκλωβισμού να εγκλωβίσει τους στόχους από τέτοια απόσταση !

 Τελικά το Γενικό επιτελείο της Τουρκίας υιοθέτησε τον ισχυρισμό των Χειριστών των F-4 αδυνατώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…και δεν είναι η πρώτη φορά !