Τηλεφωνική επικοινωνία Τράμπ & Ερντογάν …Τι ειπώθηκε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ είπε ότι η Τουρκία δεν καταπολεμά τους Κούρδους αλλά τις  τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την ασφάλεια της χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε την ευχαρίστηση της Τουρκίας από την απόφαση απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία και τόνισε ότι στα πλαίσια της απόσυρσης η Τουρκία είναι έτοιμη να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στη συμμαχική χώρα στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση από την προεδρία της Δημοκρατίας έγινε αναφορά στο ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία της ολοκλήρωσης του οδικού χάρτη για την Μανμπίτς με σκοπό να μην δημιουργηθεί η έλλειψη εξουσίας επίσης πρέπει να μην επιτρέπονται στα στοιχεία να παρεμποδίσουν την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων και τόνισαν ότι είναι σημαντική η υγιής επικοινωνία για το κοινό.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι κύριοι Ερντογάν και Τραμπ συζήτησαν το θέμα σχηματισμού ασφαλής ζώνης στα βόρεια της Συρίας και με βάση την εδαφική ακεραιότητα της ίδιας χώρας  ...(σε βάθος 30 χλμ εντός του Εδάφους της Συρίας)

Ο  Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με τους Κούρδους και ο σκοπός είναι η καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως της ΝΤΑΕΣ, PKK επίσης η καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του παρακλαδίου της PKK στη Συρία.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Τραμπ είχαν προκαλέσει μεγάλη αντίδραση ο οποίος είπε ότι εάν η Τουρκία πραγματοποιήσει επιχείρηση κατά των Κούρδων στη Συρία τότε οι ΗΠΑ θα έχουν ως στόχο την τουρκική οικονομία.