ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ!!!

Θλιβερή η σημερινή ημέρα … από τις πολλές διαχρονικά θυσίες των άξιων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, προστέθηκε μία ακόμη στο βωμό του καθήκοντος.

Σήμερα είναι η επέτειος θυσίας και μνήμης των τριών ηρώων του Πολεμικού μας Ναυτικού στα Ίμια το 1996, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έδωσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της τότε Ελληνο-Τουρκικής Κρίσης, τιμώντας τον όρκο τους στην πατρίδα,  υπερασπιζόμενοι τα υπέρτατα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την Ελληνική ψυχή και λεβεντιά!!!

Τώρα, που η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας δημιουργεί τεράστια αστάθεια στην περιοχή και προβάλλει πληθώρα διεκδικήσεων προς τη χώρα μας, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η βαριά κληρονομιά που μας άφησαν διαχρονικά οι θυσίες του λαού μας για την υπεράσπιση της Πατρίδας, μας επιβάλει να πορευθούμε με ταχείς ρυθμούς για την ενίσχυση της στρατιωτικής αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, και κυρίως να στηρίξουμε τον πολλαπλασιαστή ισχύος της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό τους.

Τιμούμε και θυμόμαστε τους τρεις άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και όλους εκείνους που με  αυταπάρνηση  θυσιάστηκαν την ώρα του καθήκοντος για την πατρίδα. Ας ελπίσουμε η σημερινή θυσία να είναι η τελευταία!

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους Αθάνατους ήρωες των Ιμίων και σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα!!!”

Για τον Τομέα Άμυνας

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Αν. Γραμματέας Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής