Τιμήθηκαν από το Δ’ ΣΣ δυο Άξιοι Πυροβολητές: Ο «Παπαφλέσσας της Θράκης» & ο Στρατηγός Σπυρίδων Τσιρώνης (φωτό)

Ο Στρατηγός  Διοικητής και το Δ’ΣΣ, σε συνδυασμό με την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδος του Πυροβολικού, τίμησε δύο άξιους πυροβολητές :

α) Tον Αντγο (ΠΒ) Σπυρίδωνα Τσιρωνη ο οποίος  ήταν  ο πρώτος Διοικητής της ΔΠΒ /Δ’ ΣΣ ως Ταξίαρχος το 2003-2004 αλλά και ο τελευταίος Διοικητής ως Συνταγματάρχης 2002 – 2003.

β) Τον Δεσπότη της Ξάνθης και Περιθωρίου κ. κ. Παντελεήμων άξιο Ποιμενάρχη της ακριτικής  περιοχής

Με την αναδιοργάνωση του Στρατού και την προμήθεια των πλέον σύγχρονων οπλικών συστημάτων, το 2003 η ΔΠΒ του Δ’ΣΣ έγινε επιπέδου Ταξιαρχίας.

Ο Στρατηγός Τσιρώνης τιμήθηκε επιπλέον και ως Υποδιοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού για την περίοδο 2006-2007.

Παρόντες στην Τελετή ο Στρατηγός Λαλούσης Διοικητής του Δ’ ΣΣ ,ο Υποστρατηγος (ΠΒ) Τσιριδης Αλέξανδρος και ο Δκτης ΔΠΒ, Ταξίαρχος Σκουφιδης Δημήτριος

Στην τελετή τιμήθηκε και ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ. κ. Παντελεήμων γνωστός και ώς ο Παπαφλέσσας της Θράκης για το εθνικό του έργο , καθόσον το 1967 υπηρέτησε ως  Πυροβολητής  στην 131 ΜΠΠ, η οποία την περίοδο  εκείνη η έδρα της ήταν η πόλη της  Ξάνθης!!

Στη Τελετή  παρέστη και ο Τοποτηρητής Μουφτής Ξάνθης ο κ.Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, που δείχνει ότι οι Έλληνες  Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν…Αντίθετα τους ενώνει η ίδια Πατρίδα και η Ιστορία αυτού εδώ του Τόπου

Το Τιμημένο Δ’ ΣΣ η αιχμή του Δόρατος


Διάφορα Άρθρα