Την 06:06 απογειώθηκαν απο την 113 ΠΜ τα 2 «CL-415 Kαναντέρ» της ΠΑ για την Αλβανία!

Με το πρώτο φως την 06:06 απογειώθηκαν απο την Αεροπορική Βάση της Μικρας 113ΠΜ τα δύο CL-415 Καναντέρ και επιχείρησαν για περίπου 3 ώρες στα Αλβανικά εδάφη στην Περιοχή των Ελληνικών Μειονοτικών Χωριών !

Στην περιοχή που επειχήρησαν τα Ελληνικά Πυροσβεστικά Αεροσκάφη έχει χαμηλή και μεσαία βλάστηση και χτύπησαν το μέτωπο που απειλούσε σπίτια ,ανακόπτοντας το πύρινο μέτωπο της φωτιάς!DG3oB-hXkAAchZ9

Aυτήν την στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια και Εκκλησίες στα Χωριά της Ελληνικής Μειονότητας …Ανέφεραν οι Χειριστές των CL-415 ,που έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό απο τους Κατοίκους των Χωριών !

Ήδη τα Ελληνικά Αεροσκάφη ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση επί τρίωρο της Μαχης της φωτιάς και έχουν προσγειωθεί για ανεφοδιασμό στην 113 Πτέρυγα Μάχης!

Η Επιχείρηση δείχνει οτι για την Πολεμική μας Αεροπορία τίποτε δεν είναι μακριά και μπορούν να επιχειρούν οπουδήποτε και αν χρειαστεί!

Η Ε.Ε έδωσε τα εύσημα στην Πολεμική μας Αεροπορία για την συνδρομή των Ελληνικών Καναντερ στην Αλβανία και υποσχέθηκε να καλύψει το κόστος της Επιχείρησης …Για να δούμε !