Τις 15 έφτασαν οι Προσαγωγές των Ομογενών στο Α.Τ Αργυροκάστρου (upd)

Στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου έχουν οδηγηθεί και ανακρίνονται από την αλβανική αστυνομία τέσσερις ομογενείς μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες και από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Καραθάνο, πρόεδρο των  ΒορειοΗπειρωτών  Θωμά Στέφο, Αντρέα Κούρτη και Χρήστος Ντούτση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση για τις τέσσερις προσαγωγές τονίζοντας ότι για το περιστατικό παρέχεται προξενική συνδρομή.

Σημειώνεται ότι μετά την κηδεία του 35χρονου ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του ομογενούς στον δρόμο Αργυροκάστρου – Κακαβιάς.

Προς το παρόν οι αλβανικές αρχές δεν έχουν ενημερώσει αναφορικά με τους λόγους που έχουν προχωρήσει σε αυτές τις προσαγωγές.

Νεώτερες πληροφορίες  όμως κάνουν λόγο και για 15 προσαγωγές Ομογενών,  ενώ δόθηκε εντολή στο Τελωνείο της Κακαβιάς για ανάκριση ατόμων ώστε να πληροφορηθούν οι Αλβανοί ,ποιοι οργάνωσαν την πορεία στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ανακοίνωση   της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

Με το τέλος της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η αλβανική αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις ατόμων που είχαν έλθει για την κηδεία και αποχωρούσαν για την Ελλάδα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και πολιτευτής της ΝΔ Μπάμπης Καραθάνος, στελέχη της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, δημοτικός σύμβουλο του Δήμου Ηλιούπολης, ένας νεαρός που φορούσε μπλούζα που εικόνιζε… ένα άρμα μάχης, ένας άλλος νεαρός που είχε στις αποσκευές του… μεγάλη ελληνική σημαία.

Στις πρώτες πρωινές ώρες κατά την είσοδο στην Αλβανία είχε κρατηθεί επί δίωρο η Κυπρία ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους καθώς και Βορειοηπειρώτες που ασχολούνται με τα κοινά. Επίσης ο Μπάμπης Καραθάνος. ο οποίος είχε τεθεί στην διάθεση των αλβανικών ΜΜΕ, τα οποία τον παρουσίαζαν ως τον Έλληνα εξτρεμιστή.

 

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου