Με τις Δέουσες Τιμές η …»Επιστροφή» των επτά Ηρώων στη Πατρώα γη!

Με τιμές ηρώων και καθυστέρηση 47 χρόνων επιστρέφουν στην πατρώα γη τα οστά επτά Ελλαδιτών που σκοτώθηκαν στην διάρκεια της τουρκικής εισβολής και ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα.

Τα οστά παραδόθηκαν σε συγγενείς τους που έφτασαν από την Ελλάδα, από την Καρδίτσα ως την Νέα Ιωνία και από την Ηλεία ως το Διδυμότειχο. Κάποιες από τις λειψανοθήκες είχαν μόνο πολύ μικρά κομμάτια λειψάνων, ό,τι μπορούσε να ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο D

Τα έξι από τα επτά παλικάρια που υπηρετούσαν στην ΕΛΚΔΥΚ χάθηκαν στις μάχες του στρατοπέδου της Δύναμης και ο έβδομος επέβαινε στο Νοράτλας «Νίκη 4» που καταρρίφθηκε τον Ιούλιο στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τους Συνταγματάρχες Κωνσταντίνο Κόκκα και Νικόλαο Γιαννακόπουλο και τους έφεδρους ανθυπασπιστές Θωμά Κουκούλη, Χαράλαμπο Καραγκούνη, Δημήτριο Βελώνα, Δημήτριο Θανόπουλο και Χριστόδουλο Δοϊτσίδη που ήταν στο Νοράτλας…. «Νίκη 4»

Η τελετή παράδοσης των οστών και το τρισάγιο έγινε παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς και παρόντες ήταν η Πρόεδρος της Βουλής, ο Επίσκοπος Καρπασίας εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, ο ΥΠΑΜ, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Πρέσβης της Ελλάδας και εκπρόσωποι κομμάτων και άλλων οργανωμένων συνόλων.

Στους συγγενείς των ηρώων απονεμήθηκαν μετάλλια.

Τα οστά μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας στην Ελλάδα για ταφή στους τόπους  καταγωγής