Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, ιρανοί πύραυλοι χτύπησαν υποδομές της Μοσάντ στο Τελ Αβίβ, κατά την πέμπτη ημέρα των εχθροπραξιών με το Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική ιρανική τηλεόραση, τονίζεται ότι:
«Οι Φρουροί έπληξαν το κέντρο στρατιωτικών πληροφοριών του στρατού του σιωνιστικού καθεστώτος, το Aman, και το κέντρο σχεδιασμού των τρομοκρατικών επιχειρήσεων, τη Μοσάντ, στο Τελ Αβίβ. Το κέντρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις φλόγες».
Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν βίντεο που φέρονται να καταγράφουν τη στιγμή της ιρανικής επίθεσης, με φωτιές και καπνό να υψώνονται από τα κτίρια, χωρίς ωστόσο τα πλάνα να έχουν ακόμη επαληθευτεί επίσημα.
Από την πλευρά της ισραηλινής κυβέρνησης, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για το περιστατικό, ενώ περιορισμοί λογοκρισίας που ισχύουν για τα ισραηλινά ΜΜΕ εμποδίζουν τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με στοχευμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνεται διαρκώς, με την Τεχεράνη να δηλώνει αποφασισμένη να εξαλείψει στρατηγικούς στόχους στο Ισραήλ και να απαντά σε κάθε επίθεση με ισχύ πυρός.
BREAKING:
Iran strikes Israeli intelligence agency Mossad's HQ. pic.twitter.com/7KxhG4fbhq
— Globe Eye News (@GlobeEyeNews) June 17, 2025















