Τον έζωσαν τα φίδια τον Ερντογάν και …Αυξάνει το όριο του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων

Η Τουρκία  με νόμο που φέρνει το Κυβερνών κόμμα AKP ,πρόκειται να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης του αρχηγού του  Γενικού Επιτελείου της χώρας από τα 67 στα 72 χρόνια , ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Karar.

Η νέα νομοθεσία θα ανοίξει το δρόμο για τον  Στρατηγό Yaşar Güler, τον σημερινό αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, να παραμείνει στη θέση του για άλλα πέντε χρόνια, είπε, σε μια κίνηση να κατευνάσει τους κορυφαίους ηγέτες της χώρας.

Ο 67χρονος Στρατηγός  Yaşar Güler, επρόκειτο να αποσυρθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο λόγω του ορίου ηλικίας του.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε νομοθεσία στο κοινοβούλιο για την τροποποίηση του στρατιωτικού ποινικού κώδικα και ορισμένων άλλων στρατιωτικών νόμων τη Δευτέρα.

Η ηλικία συνταξιοδότησης του αρχηγού του γενικού επιτελείου αυξήθηκε από τα 67 στα 72, σύμφωνα με την πρόταση που εισάγει νέο κανονισμό για τη στρατιωτική θητεία επί πληρωμή,  ανέφερε η Καράρ.

Εάν ο Γκιουλέρ αποστρατευόταν, ο Χασάν Κουτσουκακιούζ, ο διοικητής της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα ήταν ο πιο πιθανός υποψήφιος για τον νέο αρχηγό γενικού επιτελείου ως ο πιο ανώτερος στρατηγός και διοικητής δυνάμεων στον τουρκικό στρατό!

. Με τον διορισμό του Küçükakyüz ως αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων το καθήκον θα περνούσε από το  στρατό  ξηράς στους αεροπόρους για πρώτη φορά μετά από 101 χρόνια, αναφέρει ηKarar, μια κίνηση που θα αποφευχθεί μέσω του νέου κανονισμού.

Αναλυτές εκτιμούν οτι κίνηση του Ερντογάν είναι μια κίνηση απελπισίας ,αφού ο Στρατηγός  Yaşar Güler έμπιστος του Στρατηγού Ακάρ ,θεωρείται απίθανο να διώξει τον Τούρκο Πρόεδρο ,ενώ με τους Αεροπόρους τίποτε δεν ήταν σίγουρο !!

ΟΙ διώξεις στην Πολεμική αεροπορία είναι κάτι που οι Τούρκοι Αεροπόροι δεν το έχουν  χωνέψει και αυτό λέει πολλά