Των Προθύμων τα Παιδιά …»Έσκυψαν στο Βασιλιά»

Πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά είναι τα όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά», αφού έξι βουλευτές -από τους γνωστούς «πρόθυμους»- απαρνήθηκαν του δικαιώματος στην ελεύθερη βούληση και

, ώστε να λυθεί το θέμα της πλειοψηφίας που έχασε το κυβερνών κόμμα μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Όλα έγιναν αιφνιδιαστικά, συντονισμένα και με μια πάγια εντολή από τους Έλενα Κουντουρά, Σπύρο Δανέλλη, Βασίλη Κόκκαλη, Κατερίνα Παπακώστα, Κώστα Ζουράρι και Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Οι δύο τελευταίοι μάλιστα, εκτός από την άνευ προηγούμενου εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά χρονικά, σημειώνουν και μια ακόμη πρωτοτυπία.

… Θα προσμετρούνται -ή έτσι θέλουν τουλάχιστον- σε δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες…! Ανάλογα πώς βολεύει, μια θα είναι ΑΝΕΛ, και μια ΣΥΡΙΖΑ…!
Η περίπτωση του γυρολόγου  Παπαχριστόπουλου είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα: Ο ίδιος έχει δηλώσει δεκάδες φορές ότι θα παραιτηθεί, αλλά όλο κάτι πάει στραβά και παραμένει στη Βουλή.

Σχόλιο:Κάποτε οι Βουλευτές απολάμβαναν το Σεβασμό και την εμπιστοσύνη των Πολιτών …Τώρα ψηφίζεις κάποιον  με συγκεκριμένο κόμμα με αρχές και δεν ξέρεις που θα καταλήξει !!