Οι Τούρκοι δεν σέβονται τίποτε πια …Εμείς γιατί δεν τους «Κατεβάζουμε ;»

Οι Τούρκοι ποτέ δεν  τίμησαν την υπογραφή τους και αυτό δεν το ανακαλύψαμε σήμερα …Αλλά χθεσινό  και το σημερινό με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη  για τον Αγνοούμενους ,ξεπέρασε κάθε όριο !

Μέχρι τις 6 το απόγευμα 17 τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων τα 7 οπλισμένα προχώρησαν σε 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πάνω από 20 ελληνικά μαχητικά  απογείωσε το ΑΤΑ όλα οπλισμένα τα οποία προχώρησαν σε σκληρές αερομαχίες με τους Τούρκους Χειριστές , 3 εκ των οποίων κατέληξαν σε εμπλοκές.

Χθες, κι ενώ γινόταν η ανέλκυση της σορού του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, τουρκικά μαχητικά προχωρούσαν σε 20 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 4 υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και νότιες ακτές της Χίου!

Παντού οι Χειριστές μαχητικών έχουν μεταξύ τους εκτίμηση και σεβασμό ακόμη και όταν πολεμάνε …Αυτά όμως δεν ισχύουν για τους Βαρβάρους !

Ακριβώς τα ίδια έκαναν και με την συντριβή του Ελικοπτέρου στην νήσο Κίναρο και το χαμό των Τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού !

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

 

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 7 (3×3 F-16, 4×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 4 (2 UAV, 2 CN-235)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 21

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 7

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 17

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 23 (17 από τα μαχητικά, 6 από τα UAV)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 3

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.