Οι Τούρκοι μετέτρεψαν το νησί Cavus απέναντι απο τα Ίμια σε… Φρούριο Παρακολούθησης!

Σε Οχυρό και Φρούριο παρακολούθησης έχουν  μετατρέψει το νησί Τσαβούς οι Τούρκοι  απέναντι από τα Ίμια ,που σήμερα είναι ενεργειακά αυτόνομο ,με κατασκευές προβλήτας , φωτοβολταϊκά   και στρατεύματα …

Στο νησί οι Τούρκοι έχουν τοποθετήσει Δυνάμεις παρακολούθησης που παρακολουθούν 24ώρες την κίνηση στα νησιά των Ιμίων  ενώ στους Χάρτες φαίνεται οτι το νησί έχει ανασκαφεί ολόκληρο

Με «πανηγυρικά» δημοσιεύματα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο ελληνικός στρατός δεν μπορεί να πλησιάσει τα Ίμια χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με το ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς, 3 ναυτικά μίλια από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός).

«Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ιμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων IHA, το οποίο αναδημοσίευσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ.

Άλλωστε το νησί Τσαβούς κρύβει οποιαδήποτε κίνηση από την ακτή και σε μήκος 1,8 μιλίων. Για όποιον ξεκινήσει δηλαδή από την ακτή για να φτάσει στα Ίμια για τα πρώτα σχεδόν η μισή απόσταση διανύεται υπό την κάλυψη του νησιού.

Επίσης από το νησί Τσαβούς η απόσταση είναι μικρότερη από 3 μίλια και έτσι οποιαδήποτε κίνηση από εκεί προς τα Ίμια είναι απόλυτα αιφνιδιαστική.

Με άλλα λόγια οι κατασκευές του τουρκικού στρατού στο νησάκι Τσαβούς και την ακτή μοιάζουν με εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν μια πιθανή επιχείρηση αποβίβασης στρατευμάτων στις βραχονησίδες.

Κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 οι Τούρκοι κομάντος είχαν επιβιβαστεί στη μια από τις δύο βραχονησίδες από μια από φρεγάτα του τουρκικού στόλου με τη χρήση φουσκωτών. Μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων η παρουσία μεγάλου σκάφους δεν είναι απαραίτητη, οι λέμβοι δεν έχουν να διανύσουν παρά μόνο τρία μίλια.