ΟΙ Τούρκοι «νοιάζονται» για τα Βόδια του Έβρου & το περιβάλλον απο τα Ηχητικά Κανόνια «LRAD» της ΕΛ.ΑΣ

Η πρακτική του “ηχητικού κανονιού” της Ελλάδας βλάπτει το περιβάλλον. Την ώρα που μεγαλώνουν οι αντιδράσεις εντός και εκτός της Ελλάδας για τα δύο συστήματα ηχητικών κυμάτων μακράς εμβέλειας που τοποθετήθηκαν στην περιοχή του Έβρου ενάντια στα περάσματα των λαθρομεταναστών, οι αρμόδιοι τονίζουν την καταστροφή που θα επιφέρουν οι ηχητικές βόμβες στην οικολογική ισορροπία….Γράφει η τουρκική ιστοσελίδα  sozcu.com.tr/

Η Ελλάδα τις περασμένες μέρες τοποθέτησε σε συνοριακή περιοχή του Έβρου δύο φορητά συστήματα LRAD, που μπορούν να εκπέμψουν ισχυρά ηχητικά κύματα.

Τόσο από την Ελλάδα όσο και έξω από αυτήν, συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην εγκατάσταση του ηχητικού κανονιού που τοποθετήθηκε στα σύνορα με την Τουρκία για να εμποδίσει τα περάσματα των λαθρομεταναστών.

Οι αρμόδιοι προσοχή ότι οι μεσαιωνικές παρεμβάσεις της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες επηρεάζομαι αρνητικά τόσο τα βοοειδή όσο και τα μικρά μηρυκαστικά καθώς και την άγρια φύση στις περιοχές κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.

Η χρήση του ηχητικού κανονιού, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αποτελεί κίνδυνο για την ευαίσθητη δομή της φυσικής ζωής της περιβαλλοντικής ισορροπίας και των Γεωργικών δραστηριοτήτων κατά μήκος του Έβρου και ιδιαίτερα του οικότοπου των πτηνών.
…..
Τα συστήματα LRAD που χρησιμοποιούνται στον κόσμο περισσότερο για στρατιωτικούς σκοπούς όταν χρησιμοποιούνται πάνω σε ανθρώπους μπορούν να προκαλέσουν απώλεια της αίσθησης κατεύθυνσης απώλεια ακοής και αφόρητη ταλαιπωρία. Είναι γνωστό ότι η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας…

Καταλήγει η Τούρκικη Ιστοσελίδα που νοιάζεται για τα Βόδια στον Έβρο !! (Αλλά να χρησιμοποιεί τους λάθρο ώς υβριδική απειλή εναντίον Κυρίαρχης Χώρας είναι ηθικό και νόμιμο ;)

Μετάφραση απο τα tourkikanea.gr/