Οι Τούρκοι το πάνε «Ντουγρού για Πόλεμο» στο Αιγαίο …107 Παραβιάσεις από 14 Μαχητικά , 3 Υπερπτήσεις νησιών & 4 Εμπλοκές !

Όλα δείχνουν οτι πάμε «ντουγρού για Πόλεμο»  στο Αιγαίο και άς κάνουν κάποιοι στην Ελλάδα οτι δεν το άκουσαν …Όταν έχεις στον αέρα 10 Τούρκικα Οπλισμένα Μαχητικά  και 10 Ελληνικά F-16 που εμπλέκονται κατά μήκος του Αιγαίου  ,δε μπορείς να περιμένεις κάτι άλλο

Την ώρα που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ αποχωρούσαν απο την νήσο Παναγιά των Οινουσσών  οι Τούρκοι ξεσάλωσαν …

Σε μια  επίδειξη Ισχύος και Κυριαρχίας οι Τούρκοι Στρατηγοί με εντολή του ΥΠΑΜ της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ απογείωσαν 14 Μαχητικά εκ των Οποίων τα 10 ήταν Οπλισμένα !

Άμεση απογείωση των Μαχητικών μας απο τη Σκύρο ,την Λήμνο ,το Καστέλι την Αγχίαλο και την Λήμνο διέταξε το ΑΤΑ και στο Αιγαίο για ώρες ένα Παιχνίδι Πολέμου ήτα σε πλήρη εξέλιξη !

3 Απο τις εμπλοκές έγιναν πέριξ της νήσου Χίου ,αφού οι Τούρκοι στην Κυριολεξία λύσσαξαν απο την επίσκεψη του ΥΕΘΑ και του Α/ΓΕΕΘΑ στην Περιοχή της 96 ΑΔΤΕ !

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τόσος μεγάλος αριθμός Παραβιάσεων σε μια μόνο ημέρα και να εμπλέκονται 20 Οπλισμένα Μαχητικά ,αφού η Σκύρος απογείωσε και δεύτερο Ζεύγος Μαχητικών για να αντιμετωπίσει την Τουρκική προκλητικότητα !

Ένα ενδεχόμενο Θερμό Επεισόδιο θα εξελιχθεί σε Κανονική Αερομαχία με μη προβλέψιμα αποτελέσματα και αν δεν κόψουμε τον τσαμπουκά των Τούρκων τώρα ,όχι βέβαια με δηλώσεις από το Προεδρικό Μέγαρο, δεν θα μπορούμε να σταθούμε πουθενά

Αν και τα Ελληνικά Μαχητικά κυνηγούσαν αδιάκοπα τα Τούρκικα στο Αιγαίο …Οι Τούρκοι γνωρίζοντας οτι δεν υπάρχει περίπτωση Κατάρριψης απο τα Ελληνικά Μαχητικά ,δεν έφευγαν από την  περιοχή του Ελληνικού FIR!

Αν κάποιοι ακόμη πιστεύουν οτι θα εξευμενίσουν με ευχολόγια το «Θηρίο της Ανατολής» βλέπουν (ονείραττα) εν μέσω & χειμερινής νυχτός και μάλιστα ορθοί  κοιμώμενοι

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 17η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :     7 (6 x 2 F-16 & 2 F-4)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :     1 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     15
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :      10
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :      24
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :      107 (από τους σχηματισμούς)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :      4

ΠΕΡΙΟΧΗ               :   ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

1. 5 εκ των παραβιάσεων ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποιήθηκαν ως ακολούθως:
    α. την 1406, 4 υπερπτήσεις, από 2 F-16 και 2 F-4, άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι και ν. Μακρονήσι,  σε  ύψη 18.000 ft ( για τα F-16) και 12.500 ft ( για τα F-4).
    β. την 1604, 1 υπερπτήση από 2 F-16 άνωθεν ν. Οινουσσών σε ύψος 26.000 ft.
2. Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.