Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν από το πρωί το Ιντλίμπ της Συρίας!

Ο Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK), εκτέλεσαν σήμερα βολές από οβιδοβόλα «Fırtına» ως ένδειξη υποστήριξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων που κατευθύνονται στην επαρχία Ιντλίμπ υπο των δυνάμεων του δήθεν Ελεύθερου Συριακού Στρατού ΕΣΣ κατά των Κούρδων μαχητών!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η στρατιωτική επιχείρησης που ξεκίνησε χθες για την απελευθέρωση της επαρχίας Ιντλίμπ κοντά στα σύνορα  της Τουρκίας για την δημιουργία ζωνών ασφαλείας   μεταξύ  της Τουρκίας και της Συρίας!

Μέχρι στιγμής αν και δεν έχουν αναπτυχθεί Μονάδες  του τουρκικού στρατού στην εν λόγο περιοχή , ο τουρκικός στρατός όμως  συνεχίζει να παρέχει την υποστήριξη του στις δυνάμεις της Συριακής Αντιπολίτευσης!

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε βολές πυροβολικού υποστήριξης στους Σύριους Αντικαθεστικους από οβιδοβόλα «Fırtına».

Ο ρόλος των τουρκικών δυναμένων στην επιχείρηση στο Ιντλίμπ είναι να παρακολουθεί την εφαρμογή της εκεχειρίας ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και της συριακής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ρωσία και στο Ιράν στις διαβουλεύσεις στην πρωτεύουσα του Καζακστάν στην Αστάνα.

Ο Τουρκικός στρατός θα αναπτυχθεί στα δυτικά του Ιντλίμπ ενώ η Ρωσία στα ανατολικά.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις επι εξι μήνες θα επιτηρουν 14 σημεία περάσματα στην περιοχή.