Οι Τούρκοι υποστηρίζουν οτι Σκάφος του Λ/Σ …Έβαλε με πυρά κατά του «Anatolian» στα Διεθνή Ύδατα !!(video)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu, το σκάφος «Anatolian» δέχθηκε πυρά από Σκάφος του ελληνικού  Λιμενικού , ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Τενέδου.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει παράλληλα, ότι στη συνέχεια στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, γεγονός που οδήγησε σε αποχώρηση το σκάφος του Λιμενικό!

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι

Δύο σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξαν πυρ το Σάββατο σε πλοίο ro-ro 11 μίλια ανοιχτά της νοτιοδυτικής ακτής της Τουρκίας, Bozcaada, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Το πλοίο «Anatolian» με σημαία Κομορών με 18 πλήρωμα — έξι Αιγύπτιους, τέσσερις Σομαλούς, πέντε Αζερμπαϊτζάν και τρεις Τούρκους — δέχτηκε επίθεση ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα, ανέφερε σε δήλωση η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Αφού ενημερώθηκε  για το περιστατικό, η τουρκική ακτοφυλακή έστειλε Σκάφη  και στη συνέχεια τα ελληνικά σκάφη έφυγαν από την περιοχή.

Η είδηση διαψεύδεται  από το Λιμενικό Σώμα οτι η καταδίωξη έγινε στα Διεθνή Ύδατα , ενώ υπογραμμίζεται πως το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, κρίνεται ως αμφιβόλου αξιοπιστίας.Περισσότερα Άρθρα