Η Τουρκία έστειλε το αντιαεροπορικό σύστημα KORKUT στη Λιβύη (vid)

Τουρκικά ΜΜΕ επικαλούνται μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Λιβύης που αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει ήδη στείλει το αντι-αεροπορικό σύστημα KORKUT στη Λιβύη, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Το παρακάτω βίντεο, που δείχνει μεταφορά του συστήματος με όχημα σε περιοχή της Λιβύης, φέρεται ότι είναι από τη Λιβύη.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τη μεταφορά τουρκικών πυραύλων ΜΙΜ-23 I-HAWK σε λιβυκό έδαφος, για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής προστασίας του καθεστώτος της Τρίπολης αλλά και των τουρκικών ενισχύσεων εκεί.

Χτες το βράδυ και σήμερα, αναρτήθηκαν βίντεο, που δείχνουν ξεκάθαρα, ανεπτυγμένα τουρκικά συστήματα MIM-23 I-HAWK στην αεροπορική βάση Μιτίγκα της Τρίπολης.

Επίσης, άλλα βίντεο φανερώνουν τη μεταφορά των αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών πυροβόλων Korkut, τουρκικής κατασκευής. Το Korkut έχει την ικανότητα να πυροβολεί 1.100 φορές ανά λεπτό και μπορεί να καταστρέψει πυραύλους σε μια απόσταση περίπου 4 χιλιόμετρα πριν χτυπήσουν το έδαφος, σε περιπτώσεις που δεν εντοπίζονται από στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Προορίζεται μεν για την άμυνα ενάντια κυρίως σε ελικόπτερα και αεροσκάφη που πετούν χαμηλά, αλλά οιΤούρκοι ισχυρίζονται πως μπορεί να αντιμετωπίσει και πυραύλους cruise.


Διάφορα Άρθρα