Η Τουρκία στέλνει και νέα Στρατεύματα στο Idlib της Συρίας

Η Τουρκία έστειλε και νέο Κομβόι συνοδεία στρατευμάτων στην επαρχία, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας είπε ότι μια στρατιωτική επιχείρηση θα έσυρε τον θύλακα προς καταστροφή.

Η Τουρκία έστειλε συνοδεία στρατευμάτων για να ενισχύσει την παρουσία της στην επαρχία Idlib της Συρίας, το μόνο που παραμένει το τρομοκρατικό οχυρό στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση του Haaretz.

Οι ενισχύσεις έρχονται παρά τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Υπουργού Άμυνας του Τούρκου υπουργού Χούλιου Άκαρ κατά μιας στρατιωτικής λύσης.

Ο Άκαρ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με ξένους πρεσβευτές την Τετάρτη ότι μια στρατιωτική επιχείρηση θα τραβούσε την περιοχή προς μια ανθρωπιστική καταστροφή, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu News.

«Εργαζόμαστε με τη Ρωσία, το Ιράν και άλλους συμμάχους για να φέρνουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα και να σταματήσουμε μια ανθρωπιστική τραγωδία», δήλωσε ο Akar, σύμφωνα με την Anadolu.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε ότι μια στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιντλίμπ της Συρίας, θα οδηγήσει μια ήδη προβληματική περιοχή στην καταστροφή.

Στην ομιλία που έκανε χθες σε δείπνο με πρέσβεις ορισμένων χωρών, ανέφερε ότι διανύουμε μια εποχή στην οποία η παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικούς κινδύνους.