Τουρκικά & Ελληνικά Μαχητικά σε διπλή Εμπλοκή στο Αιγαίο!!

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που μπαινόβγαναν πριν απο λίγο στον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου-Χίου-Σάμου, προκάλεσαν δύο φορές Εμολοκές με  ζευγάρι ελληνικών F-16
Με σαφή προκλητική διάθεση λειτούργησαν οι πιλότοι δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 οι οποίοι νωρίς το πρωί μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση παρά το γεγονός ότι  αναχαιτίστηκαν  από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάη επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο.

Τα τουρκικά F-16 ενεολάκησαν σε  αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά…Αλλά δεν εγκατέλειψαν την περιοχή!!!

Επέστρεψαν τα τουρκικά F-16 και παραβίασαν ξανά ….Πετώντας νοτιότερα, μπήκαν και πάλι χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια προχώρησαν σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στηνπεριοχή μεταξύ Χιου και Σάμου.

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 αλλά οι Τούρκοι πιλότοι προκάλεσαν και δεύτερο dogfight με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν σε readiness.

Αν και   οι Τούρκοι πιλότοι  έχασαν και αυτήν  την εμπλοκή δεν επέστρεψαν  στον τουρκικό εναέριο χώρο. Κινήθηκαν νοτιοανατολικά πετώντας στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου επιστρέφοντας στην τουρκική αεροπορική βάση του Ντάλαμαν.

Να σημειωθεί οτι στην Περιοχή  βρίσκεται ο ΥΕΘΑ,Ο ΑΝΥΕΘΑ και Βουλευτές της Επιτροπής  Εξωτερικών Άμυνας και δεν έιναι άσχετο το θέμα των Εμπλοκών!