Τούρκικα F-16 παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο στον Έβρο (video -Ντοκουμέντο)

Τα τουρκικά μαχητικά F16 αναχαιτίζουν το ελικόπτερο που επιτηρεί τα σύνορα μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το χωριό Πύθιο στον Έβρο το μεσημέρι της 11ης Μαρτίου 2020

Tα τουρκικά F-16  μόλις 500 πόδια πάνω από το έδαφος, επιχείρησαν να παρενοχλήσουν ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο πετούσε στην ελληνική πλευρά του Έβρου με αποστολή την επιτήρηση των συνόρων για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών.

Η προκλητική ενέργεια των τουρκικών μαχητικών αποτελεί σημαντική ποιοτική κλιμάκωση από την πλευρά της Αγκυρας, δεδομένου ότι τα μαχητικά αεροσκάφη μπορούν να προκαλέσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην πτήση των πολύ πιο αργών ελικοπτέρων που κινδυνεύουν να τεθούν εκτός παραμέτρων πτήσης.

Στις 14:50 ζεύγος τουρκικών F-16, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο πέταξε μόλις 500 πόδια (150 μέτρα) πάνω από την Ορεστιάδα, κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τα ελληνικά σύνορα οριακά και πέταξαν πάνω από την ελληνική επικράτεια για ελάχιστο χρόνο..

 

Δείτε το video

Παρενόχληση του ελικοπτέρου από τουρκικά μαχητικά σε ελληνικό έδαφος . Νομίζω ότι όλα έχουν και ένα όριο . Πέρασαν 20 μέτρα πάνω από το ελικόπτερο με μόνο σκοπό την κατάρριψη του..Αναφέρει ο πολίτης που κατέγραψε το επεισόδιο