Τουρκικά MME : Πρόκληση να φτάνει ο Έλληνας Υπουργός 50 μ. απο τις θέσεις των Τούρκικων Στρατευμάτων

Οι τούρκικες εφημερίδες χρησιμοποιούν τους όρους «απειλή» και «πρόκληση» στους τίτλους των δημοσιευμάτων για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στον Έβρο

«Αστειότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τα αρνητικά σχόλια του Τουρκικού Τύπου για την επίσκεψή του στον Έβρο. «Δεν υπήρξε καμία πρόκληση. Είναι δικαίωμά μου να επιθεωρήσω στην ελληνική μεθόριο τον φράκτη και να εμψυχώσω τους Έλληνες αστυνομικούς που υπηρετούν στα σύνορα με μοναδικό μέλημα την ασφάλεια της χώρας» έλεγε σε συνεργάτες του ο υπουργός.

Σε όλα τα σχετικά άρθρα επισημαίνεται η τοποθέτηση 250 πρόσθετων συνοριοφυλάκων στην περιοχή του Έβρου, καθώς και η επικείμενη ολοκλήρωση του προστατευτικού τείχους μήκους 37 χλμ., ενώ τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες Τζουμχουριέτ και Χουριέτ αναφέρονται και στην παρουσία ενός Zepelin της Frontex στην περιοχή.

«Δεν υπήρξε καμία πρόκληση. Είναι δικαίωμα μου να επιθεωρήσω τον φράκτη και να εμψυχώσω τους Έλληνες αστυνομικούς που υπηρετούν στην ελληνική μεθόριο, με μοναδικό τους μέλημα την ασφάλεια της χώρας», έλεγε σε συνεργάτες του ο υπουργός.