Τουρκική Χειμερινή Άσκηση «Winter 2019» στο Καρς (video & φωτό) …Με θερμοκρασία -25 υπο του μηδενός!

Η Τουρκία διεξάγει  μεγάλη διεθνή στρατιωτική άσκηση σε ακραίες καιρικές συνθήκες στην επαρχία της Ανατολικής Καρς που συνορεύει με την Αρμενία, ανέφεραν τα Διεθνή και Τοπικά ΜΜΕ την Πέμπτη.

Εκπρόσωποι 15 χωρών συμμετέχουν στις ασκήσεις με τίτλο «Winter 2019», η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί  την Παρασκευή λήξουν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου , σύμφωνα με πληροφορίες

Ο στόχος της άσκησης είναι να δοκιμάσει και να βελτιώσει τακτικές και στρατηγικές ικανότητες σε σκληρές και ακραίες  χειμερινές συνθήκες και να ενισχύσει το συντονισμό μεταξύ των συμμετεχόντων ανέφερε το Γενικό Επιτελείο , προσθέτοντας ότι η θερμοκρασία  έφτασε στους -25 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή άσκησης.

Περίπου 250 άτομα από 15 συμμαχικές χώρες της Τουρκίας , όπως το Κατάρ, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, παρακολουθούν τις ασκήσεις.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε επίσης την άσκηση μέσω τηλεδιάσκεψης απο την Άγκυρα 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και συνεχάρη τις Τουρκικές Ένοπλές Δυνάμεις για την επιτυχημένη στρατιωτική άσκηση. Ο κ. Ακάρ παρέστη στην κοινή διακλαδική άσκηση Χειμώνας 2019 (Kış 2019) στην ημέρα διακεκριμένου παρατηρητή.

Τον  Ακάρ συνόδεψαν ο αρχηγός του ΓΕΕΔ στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο αρχηγός της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού, ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ, ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Χασάν Κιουτσούκακγιουζ.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφώνησε ομιλία σε εκπροσώπους των συμμετεχουσών χωρών και στις μονάδες κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε στους εκπροσώπους των συμμετεχουσών χωρών και μονάδων στην υποδιοίκηση Σαρίκαμις του Κάρς και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της στρατιωτικής άσκησης.