Τουρκική επιχείρηση κατά του PKK απο τα Χαράματα στο Mardin.

Οι Τουρκικές Στρατιωτικές αρχές ξεκίνησαν  μαζική  επιχείρηση  απο τα χαράματα  της Δευτέρας  κατά της Οργάνωσης του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική επαρχία Mardin.

Ο τοπικός Κυβερνήτης  ανακοίνωσε ότι η αντιτρομοκρατική επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί σε συνολικά 18 γειτονιές στις πόλεις Mazidagi, Derik και Kiziltepe.

Η επιχείρηση στοχεύει  αναφέρει ο Κυβερνήτης ,στη διασφάλιση της ασφάλειας των ζωών και των περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων, «εξουδετέρωση» των  μελών του ΡΚΚ, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών της οργάνωσης και καταστροφή καταφυγίων και εγκαταστάσεων αποθήκευσης που χρησιμοποιεί η «τρομοκρατική ομάδα», καθώς και σύλληψη καταζητούμενων ανθρώπων στην περιοχή.

Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν συχνά τη λέξη «εξουδετερωμένη» σε δηλώσεις για να υπονοήσουν ότι οι εν λόγω τρομοκράτες παραδόθηκαν ή σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Έχει  δε επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18 γειτονιές0  στην επαρχία ,από τις 6 π.μ. τοπική ώρα (0300 GMT) και οι κάτοικοι συμβουλεύονται να συμμορφωθούν με το κλείδωμα για λόγους ασφαλείας μέχρι νεωτέρας.