Η Τουρκική F/G TCG Kemalreis στο Ισραήλ …Αλλά δεν τους άφησαν να βγουν στη στεριά

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια τουρκικό πολεμικό πλοίο ελλιμενίστηκε το Σάββατο το πρωί στο λιμάνι της Χάιφα, στο Ισραήλ, στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ (φωτογραφία, επάνω, από kan.org.il)…Οι Ισραηλινοί δεν τους άφησαν να βγουν στη στεριά

Πρόκειται για τη φρεγάτα TCG Kemalreis, κλάσης Barbaros, με 203 άτομα πλήρωμα, που συνοδεύει αμερικανικό αντιτορπιλικό Forrest Sherman, στο πλαίσιο νατοϊκής περιπολίας, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι και αύριο Τρίτη.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η ισραηλινή kan.org.il, δεν επιτράπηκε στο πλήρωμα του τουρκικού σκάφους, ναύτες και αξιωματικούς, να βγουν στη στεριά.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι η τουρκική πρεσβεία επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών τις τελευταίες ημέρες και ενημέρωσε για την αναμενόμενη άφιξη του τουρκικού πλοίου καθώς και για το ότι τα μέλη του πληρώματος δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με το υπουργείο Εσωτερικών και εξουσιοδότησε τέσσερις ανώτερους αξιωματικούς του αντιτορπιλικού να αποβιβαστούν κατά την άφιξή του για να μεταβούν στην πρεσβεία και να εκδώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τους επιβαίνοντες στο πλοίο.