Τούρκικη παράνομη Navtex …Στις ακτές της Αμμοχώστου

Για πρώτη φορά οι περιοχές που δεσμεύει με παράνομη Navtex η Τουρκία για τη μεγάλη άσκηση στα κατεχόμενα φτάνουν μέχρι τις ακτές της Αμμοχώστου.

Για πρώτη φορά φέτος η Τουρκία δεσμεύει περιοχές για παράνομη διεξαγωγή ασκήσεων, πολύ κοντά στις ακτές της κατεχόμενηςΑμμοχώστου, αναφέρουν πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (

Μέχρι τις ακτές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «η νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία για διενέργεια άσκησης έρευνας και διάσωσης την επόμενη εβδομάδα ανοικτά της περίκλειστης Αμμοχώστου γίνεται κάθε χρόνο.

»Η μεγάλη άσκηση της Τουρκίας διεξάγεται στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου και κορυφώνεται τον Ιούνιο».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι «συνήθως οι περιοχές που δεσμεύονται από την Τουρκία για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης, βρίσκονται στην ανοικτή θάλασσα.

Ωστόσο, για πρώτη φορά φέτος οι περιοχές που δεσμεύτηκαν φθάνουν μέχρι τις ακτές της κατεχόμενης Αμμοχώστου».

Αντι – Navtex από ΚΣΕΔ

Το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε αντι – Navtex ενημερώνοντας τους ναυτιλλομένους ότι η άσκηση της Τουρκίας «είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των διαδικασιών ναυτικής ασφάλειας».

Και προστίθεται ότι «ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης», όπως μεταδίδει το politis.com.cy.

Συμφωνία για ΑΟΖ

Πρόσφατα, λίγο πριν τον γύρο των τουρκικών εκλογών, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για ΑΟΖ με τα Κατεχόμενα

«Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για ΑΟΖ με την τδβκ και τη Λιβύη», αναφερόταν σε βίντεο για τα πεπραγμένα της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο προβλήθηκε στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Περισσότερα Άρθρα