Το Τουρκικό Ε/Π «Sikorsky Τ-70» …Που θα το βρούμε σίγουρα μπροστά μας

Τουρκικό Sikorsky
Το Ε/Π γενικής χρήσης T-70, το οποίο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, βγήκε από το υπόστεγο Κατασκευής

Το Ε/Π, το οποίο μετρά τις ημέρες για να απογειωθεί στον ουρανό, σχεδιάζεται να παραδοθεί στις ΤΕΔ το 2021.

Το Ε/Π Τ-70 αναπτύχθηκε από την εταιρία Sikorsky Aircraft και από το μοντέλο S-70, μπορεί δεν να χρησιμοποιηθεί για μεταφορές, έρευνα, διάσωση, καταπολέμηση πυρκαγιών και καταστροφών, ως ασθενοφόρο και παράκτια ασφάλεια.

Η Τουρκία η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, κάθε μέρα που περνά αυξάνει την εθνικοποίηση (Αμυντικών συστημάτων).

Η Τουρκία η οποία έχει αποκτήσει την ισχύ να καλύπτει τις ανάγκες του στρατού της με δικές της ικανότητες, ετοιμάζεται να προσφέρει αυτή την τεχνολογία στην παγκόσμια αγορά.

Πρόσφατα, το Ε/Π T-70, το οποίο αναπτύχτηκε από την εταιρία Sikorsky Aircraft και από το μοντέλο S-70, βγήκε από το υπόστεγο κατασκευής, με κύριο ανάδοχο την Τουρκική Αεροδιαστημική εταιρία TUSAŞ και υπεργολάβους την Aselsan, την Alp Havacılık, TEI και Sikorsky.

Η TUSAŞ ανακοίνωσε την ανάπτυξη του Ε/Π από τον λογαριασμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως εξής: «Το Ε/Π μας T-70 που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς και τους τεχνικούς μας, εξήλθε από το υπόστεγο κατασκευής του. Το Ε/Π μας, το οποίο βλέπουμε ως πολύ σημαντικό βήμα για την Τουρκική αεροπορία, αναμένεται να λάβει μέρος σε πολλά καθήκοντα».

Μπορεί να αναλάβει καθήκοντα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς Έχει γίνει σημαντικό βήμα στην παράδοση του Ε/Π στη δομή των ΤΕΔ, το οποίο βγήκε από το υπόστεγο κατασκευής

Το Ε/Π T-70, το οποίο αναπτύχτηκε με  Τουρκικέ εθνικές δυνατότητες, μετράει πλέον μέρες για να απογειωθεί στον ουρανό.

Το πρόγραμμα των «Τουρκικών Ε/Π γενικής χρήσεως», του οποίου η συμβατική τιμή είναι περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, στοχεύει να παραδώσει το πρώτο ελικόπτερο το 2021.

Η πρώτη παράδοση στη Γενική Δνση Δασών

Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να γίνουν το 2021, ενώ το πρώτο T-70 θα παραχθεί για τη Γενική Διεύθυνση Δασών και θα είναι πιο απλά εξοπλισμένο. Τα T-70 με μαχητικά χαρακτηριστικά, θα παραδοθούν μετά από μερικούς μήνες. Για την Τουρκία θα παραχθούν συνολικά 109 Ε/Π. Επί πλέον η ΤΑΙ θα κατασκευάσει ακόμα 109 Ε/Π για τη Sikorsky, βάσει της συμφωνίας «Buy-Back». Η Αμερικανική εταιρεία έχει το δικαίωμα να πουλήσει αυτά τα Ε/Π σε τρίτες χώρες. Με άλλα λόγια, τα Τουρκικής κατασκευής T-70, θα είναι θέμα υπό εξαγωγή.

Έγινε συνένωση δυνάμεων

Η κατανομή των καθηκόντων των εργολάβων και υπεργολάβων του Ε/Π, έχει ως εξής:
Η TUSAŞ είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τη συναρμολόγηση του Ε/Π.
Η Aselsan συνεργάζεται με την Sikorsky, πάνω στο ενσωματωμένο σύστημα αρθρωτών πτήσεων.
Η Alp Aviation, που εδρεύει στο Eskişehir, κατασκευάζει τα κύρια εξαρτήματα, το σύστημα μεταφοράς ισχύος και το σύστημα προσγείωσης.
Το T-70 διαθέτει κινητήρα GE Aviation T700. Η εταιρεία TUSAŞ Motor Industry (TEI) που εδρεύει στο Eskişehir εργάζεται για την παραγωγή αυτών των κινητήρων.


Διάφορα Άρθρα