Τουρκικό Κονβόι με Άρματα και Πυροβολικό κατευθύνεται στα Σύνορα της Συρίας!

Στρατιωτικό κονβόι  ,  που  περιλαμβάνει & Άρματα , στάλθηκαν στα συριακά σύνορα στην νότια επαρχία Hatay της Τουρκίας, δήλωσε Τουρκική  Στρατιωτική πηγή ασφαλείας σήμερα Σάββατο.

Το βίντεο του Anadolu Agency δείχνει μια ομάδα  Αρμάτων που φορτώνονται σε φορείς Αρμάτων  και οδηγούνται σε έναν μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Μια στρατιωτική πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω περιορισμών στην ομιλία στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι τα Άρματα στάλθηκαν ως ενισχύσεις στις Τουρκικές συνοριακές Μονάδες.

Η στρατιωτική επιχείρηση ακολουθεί την έκκληση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους τρομοκράτες του PKK / PYD στην περιοχή Afrin της επαρχίας  Χαλεπίου  της Συρίας να παραδώσουν τα όπλα 

. Ο Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι οποιαδήποτε επιχείρηση στην περιοχή «δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας» εάν η Τουρκία δεν έχει συναίνεση σε αυτήν, αναφερόμενη στην προσπάθεια της Οργάνωσης του  PYD / PKK να εγκατασταθεί στις βόρειες περιοχές της Συρίας κατά μήκος των Τουρκικών συνόρων.

Η Τουρκία θα παρεμβαίνει «εάν οι τρομοκράτες στην Αφρίν δεν παραδοθούν», ανέφερε επίσης ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι Τουρκικές δυνάμεις «καταστρέφουν τη δυτική πτέρυγα αυτού του διαδρόμου με την επιχείρηση  Idlib».

Το Σάββατο, οι τουρκικές μονάδες πυροβολικού που εδρεύουν στη νότια επαρχία Hatay της Τουρκίας και η Idlib της Συρίας χτυπήθηκαν από μαχητές του  PKK / PYD στις συνοικίες Bosoufane, Cindirese, Deir Bellout και Rajo της Afrin, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του οργανισμού Anadolu στον τομέα αυτό !