Το Τουρκικό Σκάφος πληροφοριών «TCG Ufuk (A-591)» θα …Τεθεί σε υπηρεσία στις 14 Ιανουαρίου

Το  Σκάφος «Ufuk» (ορίζοντας), το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας, που κατασκευάστηκε με εθνικά μέσα και δυνατότητες, θα τεθεί σε υπηρεσία με τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου.

Το δοκιμαστικό και εκπαιδευτικό πλοίο «Ufuk» (A-591) θα παραδοθεί στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων στις 14 Ιανουαρίου με τελετή, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε ο ανταποκριτής του πρακτορείου «Ανατολή», η Τουρκία, η οποία έχει γίνει μια από τις λίγες χώρες που μπορεί να κατασκευάσει τα δικά της πολεμικά πλοία, συνεχίζει τις προσπάθειές της για να αυξήσει τη ναυτική της ισχύ. Στο πλαίσιο αυτό, μια ακόμη ναυτική πλατφόρμα που κατασκεύασε πρόσφατα η Τουρκική αμυντική βιομηχανία, βρίσκεται στην υπηρεσία των δυνάμεων ασφαλείας.

Στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τελετή στο Ναυπηγείο του ΠΝ στην Κων/πολη, όπου ναυπηγήθηκε το δοκιμαστικό και εκπαιδευτικό πλοίο «Ufuk». Στην τελετή αναμένεται να παραστεί και ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Το πλοίο, το οποίο σχηματίζει έναν κρίσιμο δακτύλιο μετά τα 4 πρώτα πλοία του έργου MİLGEM και ναυπηγήθηκε στην ίδια μορφή κύτους, καθελκύστηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2019, με μια τελετή στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Με μήκος 99,5 μέτρα, μέγιστο πλάτος 14,4 μέτρα, εκτόπισμα 2400 τόνους και βύθισμα 3,6 μέτρα,  είναι ένα πλοίο στο οποίο ένα Ε/Π 10 τόνων θα μπορεί να προσγειωθεί στην κορβέτα «Ufuk», η οποία θα ενταχθεί στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Το πρώτο εθνικό πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας

Η διοίκηση και ο έλεγχος, τα ηλεκτρονικά συστήματα και ο εξοπλισμός συστήματος δοκιμαστικής εκπαίδευσης του κορβέτας «Ufuk», η οποία κατασκευάστηκε υπό τον κύριο ανάδοχο την εταιρία STM, παρασχέθηκε από την ASELSAN.

Η κορβέτα έχει τη διάκριση ότι είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας που κατασκευάστηκε με εθνικά μέσα και δυνατότητες. Έτσι, με την κορβέτα «Ufuk», μια τεχνολογία που έχουν μόνο λίγες χώρες στον κόσμο, έχει πλέον διατεθεί και στην Τουρκία.

Το κορβέτα «Ufuk» θα είναι σε θέση να ανιχνεύει άμεσα απειλές για την εθνική ασφάλεια, πλοηγώντας αδιάκοπα για 45 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων, υπό σοβαρές κλιματικές και θαλάσσιες συνθήκες.

Στον σημερινό κόσμο όπου οι προληπτικές πληροφορίες, ειδικά οι πληροφορίες σημάτων κερδίζουν σημασία, η κορβέτα «Ufuk», θα καλύψει ένα τεράστιο κενό. Η κορβέτα θα είναι τα μάτια της Τουρκίας που βλέπουν και τα αυτιά που ακούν στις θάλασσες.

Το Ufuk, φιλοδοξεί να είναι το μάτι και το αυτί της Τουρκίας στη θάλασσα. Το “TCG Ufuk” μοιάζει εξωτερικά με τις κορβέτες κλάσης Ada, από τις οποίες δανείζεται τη σχεδίαση, αλλά στερείται όπλων.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα δοκιμής και εκπαίδευσης της κορβέτας κατασκευάζονται από την ASELSAN.