Το Τουρκικό Σκάφος πληροφοριών «TCG Ufuk (A-591)» βγαίνει στο Βόσπορο…Πληθαίνουν τα Σημάδια

Το πλοίο συλλογής πληροφοριών UFUK (A591)  (Ορίζοντας )του Τουρκικού  Πολεμικού Ναυτικού στο Βόσπορο στις 18 ΙΟΥΝ 22….Πληθαίνουν τα σημάδια

Η διοίκηση και ο έλεγχος, τα ηλεκτρονικά συστήματα και ο εξοπλισμός συστήματος δοκιμαστικής εκπαίδευσης του κορβέτας «Ufuk», η οποία κατασκευάστηκε υπό τον κύριο ανάδοχο την εταιρία STM, παρασχέθηκε από την ASELSAN.

Η κορβέτα έχει τη διάκριση ότι είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας που κατασκευάστηκε με εθνικά μέσα και δυνατότητες.

Έτσι, με την κορβέτα «Ufuk», μια τεχνολογία που έχουν μόνο λίγες χώρες στον κόσμο, έχει πλέον διατεθεί και στην Τουρκία.

Το κορβέτα «Ufuk (A-591)» θα είναι σε θέση να ανιχνεύει άμεσα απειλές για την εθνική ασφάλεια, πλοηγώντας αδιάκοπα για 45 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων, υπό σοβαρές κλιματικές και θαλάσσιες συνθήκες.

Στον σημερινό κόσμο όπου οι προληπτικές πληροφορίες, ειδικά οι πληροφορίες σημάτων κερδίζουν σημασία, η κορβέτα «Ufuk», θα καλύψει ένα τεράστιο κενό. Η κορβέτα θα είναι τα μάτια της Τουρκίας που βλέπουν και τα αυτιά που ακούν στις θάλασσες.

Το Ufuk (A-591), φιλοδοξεί να είναι το μάτι και το αυτί της Τουρκίας  και της ΜΙΤ στη θάλασσα. Το “TCG Ufuk” μοιάζει εξωτερικά με τις κορβέτες κλάσης Ada, από τις οποίες δανείζεται τη σχεδίαση, αλλά στερείται όπλων.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα δοκιμής και εκπαίδευσης της κορβέτας κατασκευάζονται από την ASELSAN.

Το TCG Ufuk καθελκύστηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2019. Προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης και δοκιμών του Τουρκικού Ναυτικού, καθώς επίσης απαιτήσεις συλλογής πληροφοριών για το Τουρκικό Ναυτικό και της  MIT.

Το πλοίο βασίζεται στην κλάση Ada (99,5m μήκος, 14,4m πλάτος, 2,400t εκτόπισμα) και, σύμφωνα με την εταιρεία STM, έχει αυτονομία 60 ημερών.