Οι Τουρκοκύπριοι θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές της Κύπρου …Αρχίσαμε

 Cyprus_eu800Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μια τροποποίηση του νόμου για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να γίνεται αυτόματα εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για εκλογείς όλων των πολιτών της Δημοκρατίας.

Η νέα αυτή διάταξη ισχύει και για εκείνους τους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις οποίες η κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο. Αυτοί έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν δυνάμει του άρθρου 4 του Νόμου εφόσον κατέχουν δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι «αυτή η απόφαση αφορά και τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις επόμενες Ευρωεκλογές. Είναι μια ισότιμη συμμετοχή για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό το νομοσχέδιο οδεύει προς την κατάθεσή του στη Βουλή για έγκριση».

Το υπουργικό συμβούλιο εξάλλου ενόψει Ευρωεκλογών ενέκρινε την τροποποίηση του βασικού νόμου για να καταστεί δυνατή η αυτεπάγγελτη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο όσων αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν. 

Σχόλιο: Oι Κύπριοι δεν θα ελέγχουν πια απολύτως τίποτε …Το μόνο που τους νοιάζει ειναι η καλή τους η ζωή !

Πηγή:www.capital.gr