Τούρκος ο διαδηλωτής με την κουκούλα που χτυπούσε Αστυνομικούς & προκαλούσε φθορές

FB2BCFC42E15D412468108BAD75C35E5  την Κυριακή, διώκεται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά αστυνομικών και φθορές.

Ενώπιον του Εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν 11 συλληφθέντες νεαροί στα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Από αυτούς δυο είναι ανήλικοι. Ο μεν ένας διώκεται για αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σε βάρος του δεύτερου ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα, επειδή φέρεται να είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά, για διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Άλλοι οχτώ από τους συλληφθέντες, παραπέμπονται, τη Δευτέρα, στο Αυτόφωρο Μονομελές, για διατάραξη κοινής ειρήνης και παραμένουν κρατούμενοι.2025733

Τέλος, ο νεαρός Τούρκος υπήκοος, που τραυματίστηκε την Κυριακή, διώκεται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά αστυνομικών και φθορές, βάσει του νόμου περί δραστών με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Η δίωξη γι αυτόν περιλαμβάνει και άλλους άγνωστους δράστες.

«Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να αμυνθούν, είχαν ένα κοντάρι και τούς το πετάνε να φύγουν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής σχολιάζοντας τα πλάνα με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια.