Τους 41 έφτασαν οι Νεκροί στη Γάζα…50χιλ Παλαιστίνιοι στα Σύνορα! (video)

4ι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε βίαιες συγκρούσεις με Ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, σε μια έκρηξη αιματοχυσίας που έριξε ένα σύννεφο πάνω από την εορταστική εγκαινίαση της νέας αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα στη Γάζα από τον καταστροφικό διασυνοριακό πόλεμο μεταξύ των αρχηγών της Χαμάς και του Ισραήλ το 2014.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς της Γάζας δήλωσε ότι 41 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 500 τραυματίστηκαν στη βία, εν μέσω των μεγαλύτερων ταραχών και διαδηλώσεων σε εβδομαδιαία εκστρατεία διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ.

 Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι περίπου 50.000 Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν  σε 12 τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων.Είπε ότι χιλιάδες περισσότεροι συγκεντρώθηκαν σε σημεία αρκετές εκατοντάδες μέτρα από το φράχτη.

Περίπου στις 4 μ.μ., την ώρα που οι ΗΠΑ εγκαινίασαν την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ομαδοποιημένες ομάδες της Χαμάς προσπαθούσαν να παραβιάσουν τα σύνορα σε διάφορα σημεία κατά μήκος του φράγματος της Γάζας.

Ο στρατός είπε ότι τρεις από αυτούς που σκότωσαν προσπαθούσαν να φυτεύουν εκρηκτικά στο περίβολο. Σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα στρατεύματα του IDF άνοιξαν πυρ εναντίον των εγκληματιών που προσπαθούσαν να πυροβολούν, ανέφερε η Hadashot TV.