Η ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ (Ρ71) μετά το Πέρασμα των Στενών …Εκτελεί Βολές Πυροβόλου & στη Μαύρη Θάλασσα (φωτό &video)

Εκτέλεση βολών πλωριού πυροβόλου της πυραυλακάτου ΡΙΤΣΟΣ (Ρ71) κατά τη διάρκεια της διασυμμαχικής άσκησης SEA SHIELD 2019, η οποία διεξάγεται με ευθύνη της Ρουμανίας στον Εύξεινο Πόντο από 5 έως 13 Απριλίου 2019.

 O Κυβερνήτης της ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ (Ρ71) ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Β. Λ. ΠΝ αφού πέρασε τα Στενά με την Γαλανόλευκη να Κυματίζει Υπερήφανα προκαλώντας εγκεφαλικά στους Τούρκους  …Εκτέλεσε  Βολές με το Πυροβόλου της ΤΠΚ και στη Μαύρη Θάλασσα

Η άσκηση Sea Shield 19 (5-14 Απριλίου) είναι η μεγαλύτερη που διεξάγει το ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική πλευρά του το 2019. Οργανωμένη από τις Ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις, η Sea Shield συγκεντρώνει 22 πολεμικά πλοία και αρκετά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Οι ασκήσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας Ασπίδας συνίσταντο σε  πόλεμο, αντιαεροπορικό και αντιαεροπορικό ελιγμό, καθώς και σε διαδικασίες θαλάσσιων απαγορεύσεων.

Η Μόνιμη  Ομάδα του ΝΑΤΟ – SNMG 2 συμμετείχε στην άσκηση. Τα πλοία που συμμετείχαν στην άσκηση είναι από τη Ρουμανία (14) και (6) από τη Βουλγαρία, τον Καναδά, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.