Τραυματίας ο ενας απο τους φυγάδες ,εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος

Πίσω από την κλινική Metropolitan, πολύ κοντά στο σημείpurovolismoi_astinomikoi1ο της συμπλοκής με τους μοτοσυκλετιστές της ομάδας Δίας βρέθηκε το αυτοκίνητο των δύο υπόπτων – Κηλίδες αίματος αποδεικνύουν ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών οι αστυνομικοί χτύπησαν ένα από τους δύο φυγάδες

Κηλίδες αίματος εντόπισαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί με το καλάσνικοφ που νωρίτερα άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών στο Φάληρο. Το αυτοκίνητο των δύο υπόπτων, μάρκας Volkswagen, εντοπίστηκε πριν λίγη ώρα πίσω από την κλινική Metropolitan, πολύ κοντά στο στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης» όπου σημειώθηκε η συμπλοκή των κακοποιών με τους δύο μοτοσυκλετιστές της ομάδας Δίας αλλά και λίγα μέτρα από το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

Η συμπλοκή πίσω από το γήπεδο του Ολυμπιακού
Από τις υπάρχουσες πληροφορίες προκύπτει ότι οι ληστές με τα καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί αντάλλαξαν τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς.

Το περιστατικό ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί, όταν η Άμεση Δράση έλαβε κλήση για πιθανή διάρρηξη στην περιοχή γύρω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Για τον έλεγχο της πληροφορίας κινητοποιήθηκαν αμέσως μοτοσυκλετιστές της ομάδας Δίας. Μόλις έφτασαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είδαν να απομακρύνεται από την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου ένα αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen, μαύρου χρώματος. Οι αστυνομικοί της ομάδας Δίας ακολούθησαν το ύποπτο ΙΧ και το σταμάτησαν για έλεγχο στην περιοχή του Φαλήρου, πολύ κοντά στο parking του σταδίου «Γ.Καραϊσκάκης».

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι -και μάλιστα σε μια πολυσύχναστη περιοχή πολύ κοντά σε σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ – ακριβώς δίπλα στο γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης», δύο αδίστακτοι κακοποιοί με καλάσνικοφ πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών  της ομάδας Δίας.

Το «πιστολίδι» ξεκίνησε όταν οι δύο αστυνομικοί της Δίας σταμάτησαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο και προσπάθησαν να ελέγξουν τους δύο επιβάτες του Volkswagen με πινακίδες Θεσσαλονίκης.

Το ύποπτο όχημα ακινητοποιήθηκε με το σήμα των μοτοσυκλετιστών. Οταν όμως οι αστυνομικοί επιχείρησαν να το προσεγγίσουν ο οδηγός του Volkswagen έκανε όπισθεν και εμβόλισε την μοτοσυκλέτα των αστυνομικών. Ταυτοχρόνως, κάποιος εκ των υπόπτων πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών με καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί έπεσαν κάτω για να προστατευθούν και ανταπέδωσαν τα πυρά, όμως οι δύο κακοποιοί «γκάζωσαν» το αυτοκίνητο και κατάφεραν να διαφύγουν οδηγώντας αντίθετα στον παράδρομο δίπλα στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Οπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα των αστυνομικών, από τους πυροβολισμούς των μελών της ομάδας Δίας τραυματίστηκε ένας από τους δύο κακοποιούς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι ύποπτοι δεν έχει δηλωθεί κλοπή.

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόπτων.

protothema.gr