Η Τσεχία ανέστειλε τις άδειες πτήσεων για τα ρωσικά αεροσκάφη

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες Aeroflot, Ural Airlines και Robeda προχώρησαν στην αναστολή εκτέλεσης των πτήσεων από τη Ρωσία προς την Τσεχία, ως συνέχεια της απόφασης της τσεχικής πολιτικής αεροπορίας.

Προβλήματα στις αερομεταφορές έχει προκαλέσει η απόφαση της πολιτικής αεροπορίας της Τσεχίας να αναστείλει τις άδειες πτήσεων για τα ρωσικά αεροπλάνα.

Ως συνέχεια αυτής της απόφασης, συγκεκριμένα, η ρωσική εταιρεία Aeroflot προχώρησε στην ακύρωση αρκετών πτήσεων από τη Μόσχα προς την Πράγα.

Το ίδιο έπραξε και η εταιρεία Ural Airlines, η οποία ανέστειλε τις πτήσεις από το Γεκατερίνμπουργκ και τη Μόσχα προς την Τσεχία.

Παρομοίως, η θυγατρική της Aeroflot, Robeda, προέβη στην ακύρωση των πτήσεων από τη Μόσχα στο Κάρλοβι Βάρι.

«Δεν θα έψαχνα πολιτικό κίνητρο σ’ αυτή την απόφαση. Η Τσεχία έχει φιλική συμπεριφορά προς εμάς» έσπευσε να σχολιάσει ο ρώσος βουλευτής και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Άνω Βουλής, Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ.

Όπως υπογράμμισε, άλλωστε, πάνω από 500.000 Ρώσοι επισκέφτηκαν την Τσεχία κατά τη διάρκεια του 2018, γεγονός το οποίο πιστοποιεί το ενδιαφέρον της Πράγας για τη ρωσική τουριστική αγορά.

Από την πλευρά το, το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται διμερείς διαπραγματεύσεις.

Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση της Τσεχίας συνιστά παραβίαση της διμερούς συμφωνίας για την εναέρια κυκλοφορία.