Τσίπρας : «θα επαναδιαπραγματευτούμε τις συμβάσεις …Για τις Φρεγάτες !!!

Την επαναδιαπραγμάτευση των εξοπλιστικών συμβάσεων προς όφελος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας προανήγγειλε από το ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο Βελλίδειο ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του αξιόμαχου των ΕΔ γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε αρκετές από τις αγορές στην Βουλή.

Ωστόσο εξέφρασε αντιρρήσεις για την αγορά των επιπλέον αεροσκαφών Rafale και του κόστους της σύμβασης με την ισραηλινή Elbit για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα.

«Είμαστε επικριτικοί στην κυβέρνηση γιατί ακολουθεί στρατηγική εξοπλισμών χωρίς να ενισχύει την ελληνική αμυντική βιομηχανία», υποστήριξε για να συμπληρώσει:

«Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο και το να επενδύεις μονάχα στους εξοπλισμούς για την ενίσχυση του αξιόμαχου είναι κοντόθωρο.Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση στρατηγικής και διπλωματίας. Ούτε μια βίδα δεν θα μπει στην αμυντική βιομηχανία ενώ ο φορολογούμενος θα πληρώσει δισ. ευρώ».

«Δεν μπορείς να βασίζεσαι μονόπλευρα σε εξοπλισμούς αν δεν το στηρίζεις με διπλωματία, δεν μπορείς να δαπανάς για εξοπλισμούς και να μην στηρίζεις την ελληνική βιομηχανία», είπε με έμφαση ο κ. Τσίπρας για να καταλήξει:

«θα επαναδιαπραγματευτούμε τις συμβάσεις προκειμένου να τις αλλάξουμε και να τις κάνουμε επωφελείς για το δημόσιο συμφέρον». Ερωτηθείς σε ποιες συμβάσεις αναφέρεται, δήλωσε: «Αναφέρομαι στις συμβάσεις για τις φρεγάτες».