Το USS Donald Cook (DDG-75) Πέρασε το Βόσπορο και …Πλέει προς τη Μαύρη Θάλασσα!(φωτό)

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Donald Cook (DDG-75) από τις αρχές Δεκεμβρίου ξεκίνησε την 8η περιπολία του στη Μεσόγειο και σήμερα  19 Φεβ πέρασε το Βόσπορο προς τη Μαύρη Θάλασσα!

Το USS Donald Cook διανύει την τελευταία εβδομάδα της 8ης περιπολίας του στην περιοχή ευθύνης του στη Μεσόγειο.

Η αποστολή του USS Donald Cook (DDG-75) είναι να διεξάγει έγκαιρες και συνεχείς πολεμικές επιχειρήσεις στη θάλασσα για την ενίσχυση της εθνικής πολιτικής των ΗΠΑ. Είναι εξοπλισμένο για να λειτουργεί αυτόνομα σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου και πολλών απειλών ή ως μέρος μιας ομάδας.

Στο πλαίσιο της περιπολίας για την περιφερειακή ασφάλεια είχε  δέσει τον περασμένο  Δεκέμβριο  & στη Νατοϊκή βάση της Σούδας στη Κρήτη ,αλλά και στη Κύπρο

  Το USS Donald Cook (DDG-75) σήμερα 19 Φεβρουαρίου , διέρχεται από το Βόσπορο και εισέρχεται στη Μαύρη Θάλασσα για να διεξάγει επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και να ενισχύσει την περιφερειακή ναυτική σταθερότητα και ναυτική ικανότητα με συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ.

«Να θυμίσουμε όμως και την  λαχτάρα που έπαθε όταν  Ρώσικο Μαχητικό  έβγαλε off  όλα τα ηλεκτρονικά του συστήματα στην Κασπία και του έκανε καζούρα με εικονικό βομβαρδισμό:)»