Βαθαίνει η κρίση στη Βενεζουέλα: «Δεν φοβάμαι το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου» δηλώνει ο Μαδούρο

«Δεν αποδεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο από κανέναν», είναι η απάντηση του Νικολάς Μαδούροστο τελεσίγραφο οκτώ ευρωπαϊκών χωρών για προκήρυξη προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, που λήγει σε λίγες ώρες, δηλώνοντας ότι δεν φοβάται το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου.

«Τα πάντα εξαρτώνται από τον βαθμό της παράνοιας και της επιθετικότητας των βόρειων ιμπεριαλιστών (σ.σ. αναφερόμενος στις ΗΠΑ) και των δυτικών συμμάχων τους», σημειώνει ο Μαδούρο σε συνέντευξή του στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, που θα προβληθεί ολόκληρη απόψε.

Η Αυστρία έγινε σήμερα η όγδοη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, ζητούν από τον Μαδούρο να παραδώσει την εξουσία και προκηρύξει ελεύθερες προεδρικές εκλογές, διαφορετικά θα αναγνωρίσουν ως μεταβατικό πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό.

Ο Μαδούρο απορρίπτει το τελεσίγραφο αποκαλώντας το «θράσος», διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές του πως ο ίδιος είναι «ο πραγματικός πρόεδρος της Βενεζουέλας». «Απλά ζούμε στη χώρα μας και ζητάμε κανείς να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις. Και προετοιμαζόμαστε προκειμένου να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», σημειώνει στην συνέντευξή του ο Μαδούρο, αναφέροντας ότι «οι πολίτες στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και σε άλλους τομείς προετοιμάζονται για μάχη».

«Φοβάμαι από αυτό που λέτε, κ. Μαδούρο», είναι η αντίδραση του δημοσιογράφου Ζόρδι Έβολε, ένας από τους πλέον διακεκριμένους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους, για να λάβει την απάντηση «Αλήθεια; Δεν με φοβίζει», από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.